Όλοι μαζί μια «γροθιά» για την πρόκριση - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Όλοι μαζί μια «γροθιά» για την πρόκριση


Όλοι μαζί μια «γροθιά» για την πρόκριση

Όλοι μαζί, παίκτες, τεχνικό τιμ, διοίκηση και κόσμος, υπερβάλλοντας εαυτούς, μπορούν, να φύγουν από τη Βασιλεία με την πρόκριση στις βαλίτσες τους, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό βήμα.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι με 2-1 τη Βασιλεία. Παρότι, αυτό το σκορ είναι λίγο «ύπουλο» για τους ασπρόμαυρους, δεν παύει να είναι μια νίκη απέναντι σε μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει μια μόνιμη θέση στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Δεν θα σταθώ στο ποιος έφταιγε στο γκολ που πέτυχαν οι Ελβετοί στο 82ο λεπτό, γιατί για μένα ευθύνη φέρει όλη η άμυνα και όχι μόνο ο Πασχαλάκης, ο Κρέσπο ή ο Μάτος. Το 2-1 είναι ένα ιδιαίτερα ευμετάβλητο σκορ. Οι ασπρόμαυροι έχουν σαφές προβάδισμα καθώς προκρίνονται και με ισοπαλία. Είναι πάντως, ηλίου φαεινότερη η ανάγκη αποφυγής λαθών στην άμυνα. Με πιο ισορροπημένη και συμπαγή άμυνα δεν θα χάσει την πρόκριση.
Στον ΠΑΟΚ, όπως αναφέραμε σε χθεσινό μας ρεπορτάζ, δεν θα πρέπει να ασχοληθούν με τους τριγμούς που υπάρχουν στην ελβετική ομάδα. Δεν θα πρέπει να τους απασχολεί ότι αντικαταστάθηκε ο προπονητής τους. Αυτό που πρέπει να τους ενδιαφέρει είναι τι θα κάνουν ΑΥΤΟΙ στον επαναληπτικό. Πως θα πάρουν τη νίκη και όχι απλά την πρόκριση. Η ομάδα αν θέλει να ανέβει σκαλοπάτια στο ποδοσφαιρικό στερέωμα θα πρέπει να κερδίσει τη Βασιλεία για να ξανακουστεί και πάλι το όνομα της στην Ευρώπη. Γιατί μετά το περσινό κάζο με την Έστερσουντ, ο ΠΑΟΚ έχασε πολλά. Όχι μόνο χρήματα.
Ο Δικέφαλος δεν έχει απέναντι του κάποια μικρομεσαία και άσημη ομάδα να αντιμετωπίσει. Μπορεί αυτή τη στιγμή η Βασιλεία να έχει πολλά προβλήματα, όμως παραμένει μια επικίνδυνη ομάδα που αν την αντιμετωπίσεις με χαλαρότητα και υπεροψία κινδυνεύεις να χαλάσεις την καλή εικόνα που δημιούργησες στην αναμέτρηση της Τούμπας. Η αλλαγή προπονητή πάντα φέρνει μια τόνωση στην ψυχολογία των παικτών. Όμως μέχρι εκεί. Κανένας προπονητής δεν έχει καταφέρει να αλλάζει αγωνιστικά μια ομάδα μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Συνήθως ο νέος προπονητής βαδίζει για ένα μικρό διάστημα πάνω στο πλάνο και στο σχεδιασμό του προκατόχου του.
Η Βασιλεία σίγουρα θα παίξει πιο επιθετικά. Θα προσπαθήσει από τα πρώτα λεπτά να πετύχει ένα γκολ που θα την βάλει σε θέση ισχύος. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να δείξει αντανακλαστικά. Να μην επιτρέψει στους Ελβετούς να κάνουν το παιχνίδι τους. Να αποδείξουν πως το σκορ του πρώτου αγώνα δεν ήρθε τυχαία.
Στην Ελβετία, ο ΠΑΟΚ θα έχει στο πλευρό του περισσότερους από 1.800 φιλάθλους. Εκατοντάδες φίλαθλοι της ομάδας, κυρίως από το εξωτερικό, έχουν κάνει τα κουμάντα τους και έχουν στα χέρια τους εισιτήρια της αναμέτρησης. Όσο περνάνε οι ώρες ο αριθμός των εισιτηρίων μπορεί να ανέβει ραγδαία, από τη στιγμή που οι φίλαθλοι της Βασιλείας, δεν πείθονται από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.
Ο κόσμος του Δικεφάλου θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός σε πιθανές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τον κόσμο του για τις δύσκολες μάχες που έρχονται και είναι με τη Σπαρτάκ Μόσχας. Ραντεβού λοιπόν, συνοδοιπόρο μου στις 8 Αυγούστου στο γήπεδο της Τούμπας με τους Ρώσους.
Από το Blogger.