Σπάει η Β' Αθήνας -Τηλέφωνα Μητσοτάκη στους βουλευτές να επιλέξουν

Ο κύβος ερρίφθη για τη Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τελικά, πιστός στην θέση που διατύπωσε από την πρώτη  στιγμή που μπήκε στο ελληνικό κοινοβούλιο, ότι θα υπερψηφίσει την διάταξη για το σπάσιμο της δεύτερης περιφέρειας της Αθήνας και της περιφέρειας Αττικής (πρώην Υπόλοιπο Αττικής).
Από το πρωί ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης τηλεφωνεί στους βουλευτές της δεύτερης περιφέρειας της Αθήνας και της περιφέρειας Αττικής και τους ζητεί να τους δει στο γραφείο του στη Βουλή προκειμένου πρώτον να τους ανακοινώσει την απόφαση του να ψηφίσει την κατάτμηση της Β' Αθηνών και δεύτερον να τους ζητήσει την άποψή τους σε ποια από τις περιφέρειες θα ήθελαν να είναι υποψήφιοι. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδεσε την παρουσία του στο ελληνικό κοινοβούλιο με αυτή την πρόταση που είχε διατυπώσει από την πρώτη κιόλας φορά που είχε εκλεγεί βουλευτής, θεωρώντας ότι θα συμβάλει στην εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και στην αντιπροσωπευτικότερη και ουσιαστικότερη εκπροσώπηση των πολιτών σε αυτή τη μεγάλη περιφέρεια. 
Η ΝΔ κατέθεσε ξανά τροπολογία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
Τροπολογία για την δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, κατέθεσε για τρίτη φορά, πριν από λίγο, η Νέα Δημοκρατία.
Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση
H Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πριν από λίγο, για τρίτη φορά από το 2016, ως τροπολογία στο νομοσχέδιο του Κλεισθένη, την πάγια πρότασή της προκειμένου να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο της κατοικίας τους.
Η τροπολογία προβλέπει οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας στο εξωτερικό. Η πρότασή μας απορρέει εκ του Συντάγματος, είναι σύννομη και μπορεί να εφαρμοσθεί άμεσα, από τις επόμενες εθνικές εκλογές.
Είναι στοιχειώδης δημοκρατική και εθνική υποχρέωση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και να δοθεί στους Έλληνες του εξωτερικού η δυνατότητα της ψήφου, όπως ισχύει, άλλωστε, σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο».


Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.