Αυτό είναι το τρίτο αεροπλανοφόρο της Κίνας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Αυτό είναι το τρίτο αεροπλανοφόρο της Κίνας


Φωτογραφίες από το τρίτο αεροπλανοφόρο της Κίνας το οποίο βρίσκεται υπό ναυπήγηση δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο. Πρόκειται για το αεροπλανοφόρο Type 002 το οποίο μαζί με το υπο αποδοχή Type 001Α και το σε υπηρεσία Type 001 (Liaoning) θα αποτελέσουν την δύναμη των αεροπλανοφόρων του Κινεζικού Ναυτικού την επόμενη δεκαετία.
Το αεροπλανοφόρο Type 002 ναυπηγείται αυτή την περίοδο στο ναυπηγείο Jiangnan Changxingdao πλησίον της Σανγκάης. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες φωτογραφίες το νέο αεροπλανοφόρο έχει διαφορετική σχεδίαση από τα δύο προηγούμενα αεροπλανοφόρα αφού θα είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρομαγνητικό καταπέλτη αεροσκαφών δηλ δεν θα διαθέτει ράμπα όπως τα Type 001Α και Type 001.
Χάρις στον ηλεκτρομαγνητικό καταπέλτη το αεροπλανοφόρο θα μπορεί να αξιοποιήσει βαρύτερα αεροσκάφη τα οποία θα φέρουν και μεγαλύτερο φορτίο καθώς και αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης. Η ναυπήγηση του πλοίου ξεκίνησε είτε τον Μάρτιο του 2015 ή το Φεβρουάριο του 2016 και θα είναι εξοπλισμένο με ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης σε συνδυασμό με συμβατικές μηχανές.
Το εκτόπισμα του πλοίου εκτιμάται ότι θα είναι 85.000 τόνους και σύμφωνα με τις κινεζικές πηγές το Type 002 θα καθελκυστεί το 2020 και θα παραδοθεί στο Κινεζικό Ναυτικό το 2023. Όπως αναφέρουν Κινέζοι αναλυτές το αεροπλανοφόρο θα εξοπλιστεί με αεροσκάφη Shenyang J-31 και μια ειδική έκδοση του μαχητικού J-15 που θα μπορεί να απογειωθεί με τη χρήση καταπέλτη.
Από το Blogger.