Η ενίσχυση στρατιωτικών υποδομών της Ρωσίας στο Καλίνινγκραντ και το ΝΑΤΟ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Η ενίσχυση στρατιωτικών υποδομών της Ρωσίας στο Καλίνινγκραντ και το ΝΑΤΟ


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η βελτίωση των στρατιωτικών υποδομών της Ρωσίας στο Καλίνινγκραντ. Έτσι μετα την πρόσφατη αποκάλυψη της αναβάθμισης των υπόγειων αποθηκών πυρηνικών όπλων στο συγκεκριμένο ρωσικό θύλακα της Βαλτικής θάλασσας νεώτερες φωτογραφίες από δορυφόρο αποδεικνύουν ότι οι Ρώσοι έχουν επενδύσει περισσότερα από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί στην περιοχή αυτή.
Η νέα αποκάλυψη είναι η κατασκευή νέων δεκάδων bunkers κοντά στην παραθαλάσσια πόλη του Baltiysk. Η συγκεκριμένη πόλη φιλοξενεί τμήμα του Στόλου της Βαλτικής και βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πολωνία. Τα που εντοπίστηκαν κοντά στο Baltiysk μπορούν σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση στοιχείων πυροβολικού.
Περιμετρικά της περιοχής των bunkers υπάρχει ειδική περίφραξη και ο χώρος έχει καθαριστεί από την άγρια βλάστηση για μεγαλύτερη ασφάλεια.
Επιπλέον υπάρχει και σιδηροδρομική σύνδεση με το βασικό δίκτυο του ρωσικού θύλακα, ώστε να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις του υλικού που είναι αποθηκευμένο στα bunkers προς και από αυτά.
Στις παραπάνω υποδομές θα πρέπει να προστεθούν οι βαλλιστικοί τακτικοί πύραυλοι SS-26 Iskander και οι αντιαεροπορικοί/αντιβαλλιστικοί πύραυλοι S-400. Τέλος όπως καταγράφουν οι δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών στο θύλακα του Καλίνινγκραντ θα αυξηθεί από 9.000 το 2014 στους 14.611 το 2020.
Στο θύλακα του Καλίνινγκραντ έχει την έδρα του το 11ο Σώμα του Ρωσικού Στρατού το οποίο διαθέτει πέντε Ταξιαρχίες (τρεις μάχιμες, τρεις πυροβολικού):
• την 79η Μηχανοποίητη Ταξιαρχία Τυφεκιοφόρων (Gusev)
• την 7η Μηχανοποίητη Ταξιαρχία Τυφεκιοφόρων (Kaliningrad),
• την 366η Ταξιαρχία Πεζοναυτών (Baltiysk) καθώς και τρείς Ταξιαρχίες πυροβολικού
• την 25η Ταξιαρχία Παράκτιων Πυραύλων (Don),
• την 152η Ταξιαρχία Πυραύλων των Φρουρών (Chernyakhovsk, Kaliningrad) και 
• την 244η Ταξιαρχία Πυροβολικού των Φρουρών (Kaliningrad).
Επιπλέον στην 11η Στρατιά ανήκει το 183ο Σύνταγμα Πυραύλων του Ρωσικού Ναυτικού (Gvardeysk), το 73ο Ανεξάρτητο Τάγμα Μηχανικού, το 302ο Σύνταγμα Ηλεκτρονικού πολέμου και η 742η Ομάδα Τηλεπικοινωνιών. Οι στρατιωτικές μονάδες της 11ης Στρατιάς του Ρωσικού Στρατού έχουν ως πρώτιστη αποστολή την προστασία του  θύλακα.
Όμως η γειτνίαση του θύλακα του Καλίνινγκραντ με το πέρασμα του Σουβάλκι ένα στενό γεωγραφικό σημείο μήκους 65,3 χλμ όπου η Λιθουανία διατηρεί τα μόνα κοινά σύνορα της με μια άλλη ΝΑΤΟική χώρα στη συγκεκριμένη περίπτωση την Πολωνία, αποτελεί βασικό στοιχείο ανησυχίας της στρατιωτικής ηγεσίας του ΝΑΤΟ.
Μια κατάληψη αυτής της ζώνης θα απέκοπτε όχι μόνο την Λιθουανία αλλά και τις υπόλοιπες Βαλτικές χώρες Εσθονία και Λετονία από την υπόλοιπη Ευρώπη και φυσικά από την μοναδική ΝΑΤΟική σύμμαχο τους την Πολωνία.
Από το Blogger.