Ερχονται διώξεις τριών πασίγνωστων πολιτικών για το σκάνδαλο Novartis!Ποιοι ανοίγουν το χορό… - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Ερχονται διώξεις τριών πασίγνωστων πολιτικών για το σκάνδαλο Novartis!Ποιοι ανοίγουν το χορό…

Στα πρόθυρα του να ασκήσουν τις πρώτες ποινικές διώξεις για το σκάνδαλο Novartis βρίσκονται οι αρμόδιοι εισαγγελείς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ που κυκλοφορεί αύριο η στενή συνεργασία των ελληνικών με τις αμερικανικές Αρχές φαίνεται πως έχει οδηγήσει στην πλήρη στοιχειοθέτηση των αδικημάτων που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Kontranews, καλά πληροφορημένη δικαστική πηγή αναφέρει ότι εντοπίστηκε κίνηση μαύρου χρήματος από τον τροφοδότη λογαριασμό της NOVARTIS σε εταιρεία που εμφανίζεται ιδιοκτήτης ακινήτων στο εξωτερικό, διαχειριστής της οποίας είναι συγγενικό πρόσωπο μεγαλόσχημου πολιτικού.
Η ίδια πηγή αποκάλυψε τη ροή μαύρου χρήματος που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμό στενής συνεργάτιδας πρώην Υπουργού.
Στοιχεία-φωτιά βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης και για έναν πολιτικό παράγοντα κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που κατείχε νευραλγικό πόστο στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο εξονυχιστικός έλεγχος σε ένα σύστημα εταιριών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δύο εταιρίες επικοινωνίας, μια συμβουλευτική και μια ακόμα που ειδικεύεται στην οργάνωση συνεδρίων.
Ερευνώνται οι συναλλαγές των εταιριών αυτών με μια εταιρία που είχε στήσει ο Φρουζής στη Κύπρο για τη διακίνηση μαύρου χρήματος που προοριζόταν για τις λεγόμενες «διακριτικές πληρωμές».
Ιδιαίτερη σημασία δίνουν οι αρμόδιοι δικαστές και στις καταθέσεις μαρτύρων που αναφέρονται στις στενές σχέσεις που είχε αναπτύξει ο Φρουζής με πρώην Υπουργό, ο οποίος στη συνέχεια πρόβαλε εμπόδια στα σχέδια της NOVARTIS διεκδικώντας μεγαλύτερη μίζα.
Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει μια ύποπτη αγορά ακινήτου στη Γενεύη, την οποία συνδέουν εμμέσως με πολιτικό πρόσωπο.
Μείνετε συντονισμένοι
periodista
Από το Blogger.