Αγνοούν την Τουρκία οι ΗΠΑ και παραδίνουν όπλα στο YPG - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Αγνοούν την Τουρκία οι ΗΠΑ και παραδίνουν όπλα στο YPG


Περισσότερο στρατιωτικό υλικό παρέδωσαν οι Αμερικανοί στους Κούρδους μαχητές της βορείου Συρίας παρα τις συνεχόμενες αντιδράσεις της Τουρκίας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Al Masdar News φωτογραφίες με αμερικανικής τροχαίο στρατιωτικό υλικό μεταφέρθηκε στα εδάφη της βορείου Συρίας που ελέγχουν οι Κούρδοι του YPG και πιο συγκεκριμένα στην επαρχία Al-Hasakah. Η αμερικανική αυτοκινητοπομπή αποτελείτο από 200 οχήματα τα οποία μετέφεραν τροχοφόρα θωρακισμένα οχήματα, οπλισμό και πυρομαχικά.
Η αμερικανική αυτοκινητοπομπή εισήρθε στην επαρχία Al-Hasakah από το Ιράκ και πιο συγκεκριμένα από το συνοριακό πέρασμα Simalkah που ελέγχεται από στρατιώτες των Συριακών Κουρδικών δυνάμεων και τον Ιρακινό Στρατό.
Είναι βέβαιο ότι οι Τούρκοι θα ενοχληθούν σφόδρα για αυτή την εξέλιξη αφού έχουν διαμηνύσει στις ΗΠΑ ότι θεωρούν το YPG ως παρακλάδι του PKK στην Συρία και για το λόγο αυτό εισέβαλαν στην επαρχία του Αφριν πριν από μερικούς μήνες και την κατέλαβαν ανακόπτοντας οποιαδήποτε προσπάθεια των Κούρδων να διαθέτουν εδάφη πλησίον των Μεσογειακών ακτών.
Από την άλλη πλευρά η επιμονή των Τούρκων να εκδιώξουν τους Κούρδους από το Μανμπίτζ δεν φαίνεται έχει τα επιθυμητά για την Άγκυρα αποτέλεσμα με τον Ερντογάν να συμβιβάζεται τουλάχιστον προς το παρόν σε κοινές τουρκο-αμερικανικές περιπολίες στην γραμμή αντιπαράθεσης των Κούρδων του YPG με τους συμμάχους των Τούρκων στην περιοχή και τις ειδικές δυνάμεις του Τουρκικού Στρατού.
Οι νέες παραδόσεις ελαφρού αμερικανικού στρατιωτικού υλικού στον YPG δείχνει ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν την διατήρηση της μαχητικής ικανότητα των Κούρδων χωρίς όμως να τους παραδίνουν βαρέα όπλα ή τεθωρακισμένα οχήματα, στηρίζουν την στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή ακολουθώντας όμως μια ήπια πολιτική συνύπαρξης Κούρδων και Αράβων.
Από το Blogger.