Μάχη ζωής για 6 εγκαυματίες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Μάχη ζωής για 6 εγκαυματίες


Στους 91 ανέρχονταν έως χθες το βράδυ οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Το Σαββατοκύριακο, τρεις εγκαυματίες, δύο γυναίκες 55 και 95 ετών και ένας άνδρας 85 ετών, που νοσηλεύονταν στις μονάδες εντατικής θεραπείας του «Ευαγγελισμού» και του Θριάσιου (Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων), έχασαν τη μάχη για τη ζωή. Εως και χθες το απόγευμα σε νοσοκομεία της Αττικής παρέμεναν νοσηλευόμενοι 36 ενήλικες εγκαυματίες, εκ των οποίων οι έξι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας καθώς και ένα παιδί, η κατάσταση της υγείας του οποίου δεν διατρέχει κίνδυνο.
Με αφορμή τη νοσηλεία εγκαυματιών από την πυρκαγιά στο Μάτι, το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο καταγγέλλει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στη μονάδα αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) του κέντρου εγκαυμάτων-πλαστικής του νοσοκομείου. Οπως αναφέρει, αν και οι ελάχιστες προϋποθέσεις για τη λειτουργία ΜΑΦ προβλέπουν δύο νοσηλευτές ανά κλίνη, στη ΜΑΦ του κέντρου εγκαυμάτων συνολικής δύναμης 24 κλινών, εργάζονται μόνο 17 νοσηλευτές, μία βοηθός θαλάμου καθώς και ένας τραυματιοφορέας. Για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες για τη νοσηλεία των εγκαυματιών, γίνονται καθημερινά μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από άλλα τμήματα, ακόμα και από τη γενική μονάδα εντατικής του νοσοκομείου. «Αναδεικνύεται για άλλη μία φορά η ανυπαρξία ουσιαστικού σχεδίου κινητοποίησης και λειτουργίας των δημόσιων μονάδων Υγείας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, αφού ακόμα και κρίσιμα τμήματα, όπως οι μονάδες αιμοδοσίας, οι ΜΑΦ και οι ΜΕΘ είναι υποστελεχωμένες», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.
Εν τω μεταξύ, την αποπομπή του Παύλου Πολάκη από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ζητεί η αντιπολίτευση, μετά τη δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των θυμάτων θολώνει την εικόνα. Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του το Σάββατο στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το σύνολο των μηχανισμών του κράτους λειτούργησε αποτελεσματικά «όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων “θολώνει” την εικόνα».
«Η ύβρις του κ. Πολάκη επιβεβαιώνει τον κυνισμό που διατρέχει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την επιχείρηση συγκάλυψης που βρίσκεται σε εξέλιξη», σχολίασε το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. και τονίζει «ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες, γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλει νεκρούς». «Δεν μπορεί να στέκεται αυτός ο άνθρωπος ως υπουργός Υγείας όταν βγαίνει και λέει αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης.
Από το Blogger.