Αδιανόητο! Ο Ψινάκης απαγορεύει παράσταση υπέρ των πυρόπληκτων - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Αδιανόητο! Ο Ψινάκης απαγορεύει παράσταση υπέρ των πυρόπληκτων



Με μία πρωτοφανή απόφαση, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης προχώρησε στην απαγόρευση της παράστασης της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή η οποία θα δινόταν απόψε στη Νέα Μάκρη.



Όπως είχε αποφασιστεί από την παραγωγή και το σύνολο των συντελεστών της παράστασης, όλα τα έσοδα θα δίνονταν στους πληγέντες από την πυρκαγιά και αν και ήταν γνωστό στην δημοτική αρχή ο κ. Ψινάκης όχι μόνο δεν δέχτηκε να πραγματοποιηθεί η παράσταση αλλά κρύφτηκε από τους συντελεστές οι οποίοι μάταια εδώ και ώρες τον αναζητούν στα τηλέφωνα προκειμένου να τον πείσουν να αλλάξει γνώμη.
Οπως είπε στο protothema.gr ο πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης της παράστασης Αιμίλιος Χειλάκης «ειδοποιήθηκε ο παραγωγός μας από την υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος του δήμου ότι η παράστασή μας ακυρώνεται λόγω πένθους! Ο ίδιος ο κ. Ψινάκης δεν εμφανίστηκε στα τηλέφωνα αν και γνώριζε πως υπήρχε απόφαση να δοθούν όλα τα έσοδα στους πληγέντες… Είναι τουλάχιστον λυπηρό αυτό που συμβαίνει».

Έντονη η αντίδραση του Σταμάτη Κραουνάκη
Εντονη είναι και η αντίδραση του Σταμάτη Κραουνάκη ο οποίος έχει συνθέσει τη μουσική της παράστασης και ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook σημειώνει τα εξής:
«Λοιπόν, Ομοθυμαδόν συντελεστές και παραγωγός αποφασίσαμε η σημερινή παράσταση της “Αντιγόνης” στη Νέα Μάκρη να δοθεί και να πάνε όλες οι εισπράξεις στους ανθρώπους εκεί. Πριν λίγη ώρα ο Ηλίας Ψινάκης επέβαλλε στην υπεύθυνη πολιτιστικών του Δήμου την ακύρωση της παράστασης… Λόγω πένθους είπε… Και εκείνη έντρομη μας ειδοποίησε… Ακυρώνεται λοιπόν η σημερινή για τους πυρόπληκτους στη Νέα Μάκρη. Τον έψαξα στα τηλέφωνα και δεν έβγαινε… Κρίμα. Αυτή τη στιγμή οι τεχνικοί μας ξηλώνουν. “Δεν υπάρχει μεγαλύτερος γκρεμός από την ανθρώπινη ανοησία”».

Από το Blogger.