Εορτολόγιο Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Εορτολόγιο Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου

Eortologio Poioi giortazoun simera Pempti 15 Iouniou

 

Ποιοι έχουν γιορτή σήμερα Πέμπτη 15 Ιουνίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο; Σήμερα λοιπόν, τιμάται η μνήμη των: Αγίου Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος, Οσίου Ιερώνυμου, Οσίας Μονίκης, Οσίου Ορτισίου

 

Γιορτάζουν τα εξής ονόματα

 

Αυγουστίνος, Αυγουστίνα

 

Αύγουστος, Αυγούστα

 

Ιερώνυμος, Γερώνυμος, Ιερονύμη

 

Μόνικα, Μόνα

 

Ορτίσιος, Ορτίσης, Ορτίσια, Ορτανσία

 

Παγκόσμιες ημέρες

 

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας

 

Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου

 

Επίσης

 

Ανατολή ήλιου: 06:02

 

Δύση ήλιου: 20:49

 

Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες 47 λεπτά

 

Σελήνη 26.8 ημερών

 

Άγιος Αυγουστίνος Επίσκοπος Ιππώνος

 

Σύμφωνα με την Ορθοδοξία, ο Άγιος Αυγουστίνος (ο και Aυρήλιος ονομαζόμενος) γεννήθηκε στην Ταγάστη της Νουμηδίας στην Αφρική, το έτος 354 μ.Χ. από μητέρα φλογερή χριστιανή, τη Μόνικα και πατέρα ειδωλολάτρη τον Πατρίκιο. Τις εγκύκλιες σπουδές πραγματοποίησε στην πατρίδα του και στη συνέχεια ο πατέρας του, τον έστειλε στα Μάδαυρα και για ανώτερες σπουδές στην Καρχηδόνα.

 

Ως νεαρός φοιτητής έζησε ζωή έκλυτη, από την οποία απόκτησε και κάποιο εξώγαμο τέκνο. Στην Αφρική, έγινε οπαδός του Μανιχαϊσμού, αλλά όταν αργότερα έφθασε στο Μιλάνο οι θερμές ολονύκτιες προσευχές της μητέρας του, η επισταμένη μελέτη των αγίων Γραφών από τον ίδιο και τα φλογερά κηρύγματα του Επισκόπου Μεδιολάνων Αμβροσίου, έφεραν τον Αυγουστίνο στο χριστιανισμό, ζήτησε να κατηχηθεί και βαπτίστηκε χριστιανός μαζί με τον 15χρονο γιο του Αδεοδάτη.

 

Αργότερα επέστρεψε στην Αφρική όπου δίδαξε και με θέρμη διέδωσε τον χριστιανισμό και μετά την κοίμηση της μητέρας του πήγε στη Ρώμη.

 

Όταν το 391 μ.Χ. επισκέφθηκε κάποιους φίλους του στην Ιππώνα (στα παράλια της Νουμηδίας), ο επίσκοπος της πόλης εκτιμώντας τα πλούσια χαρίσματά του, το πάθος της διδασκαλίας αλλά και τη βαθύτατη θεολογική του γνώση, τον χειροτόνησε πρεσβύτερο και αργότερα βοηθό επίσκοπο. Μετά την κοίμηση του Βαλερίου τον διαδέχθηκε στο θρόνο της Επισκοπής Ιππώνος το 396 μ.Χ.

 

Ποίμανε με σύνεση και διάκριση το ποίμνιό του για 34 ολόκληρα χρόνια και εκοιμήθη ειρηνικά σε ηλικία 76 ετών, στις 28 Αυγούστου 430 μ.Χ.

Από το Blogger.