ΙΡΑΝ: Τέσσερις Έλληνες και Τούρκοι πλοιοκτήτες είναι που διακινούν το πετρέλαιο! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

ΙΡΑΝ: Τέσσερις Έλληνες και Τούρκοι πλοιοκτήτες είναι που διακινούν το πετρέλαιο!



Ορισμένοι πλοιοκτήτες επωφελούνται από τη μεταφορά ιρανικού αργού προς την Ευρώπη τη στιγμή που άλλες ναυτιλιακές έχουν αποσυρθεί από την εν λόγω δραστηριότητα υπό το φόβο των αμερικανικών κυρώσεων.


Όπως αναφέρει το Platts, οι ναύλοι για τα Suezmax για αποστολή από τη Μέση Ανατολή στη Μεσόγειο ανέρχονται στα επίπδα των 6,94 δολαρίων/τόνο, αλλά οι αντίστοιχοι από το τερματικό Καργκ του Ιράν φτάνουν τα 15 δολάρια/τόνο.
Το μεγαλύτερο μέρος των ιρανικών εξαγωγών διακινείται μέσω των τάνκερ της κρατικής ιρανικής εταιρείας, όμως τα υπόλοιπα φορτία μεταφέρονται από τέσσερις Έλληνες και Τούρκους πλοιοκτήτες.
Πηγές από το περιβάλλον αυτών των ναυτιλιακών δήλωσαν στο Platts ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για την ασφάλιση των πλοίων τους εφόσον τηρούν τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει.
Σε γενικές γραμμές, πρέπει να είναι προσεκτικές όσον αφορά τους όρους ασφάλισης που αφορούν τις κυρώσεις, δεδομένου και του ότι τα φορτία μετά την 8η Μαΐου αντιμετωπίζουν περιορισμούς λόγω των κυρώσεων.
Πηγές του κλάδου του πετρελαίου δήλωσαν επίσης ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο τελευταίος μήνας που αναμένεται να δουν φορτία να μεταφέρονται, ενώ ήδη τον Αύγουστο παρατηρείται σημαντική πτώση.
ΠΗΓΗ: ENERGY PRESS
Από το Blogger.