«Θέμα χρόνου» η επέμβαση Ρωσίας – Άσαντ στην Ιντλίμπ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

«Θέμα χρόνου» η επέμβαση Ρωσίας – Άσαντ στην Ιντλίμπ


Φόβοι για μια ακόμα ανθρωπιστική κρίση καλλιεργούνται, με τα διεθνή μέσα να μεταδίδουν την είδηση πως οι υπουργοί Εξωτερικών Συρίας και Ρωσίας, Ουάλιντ αλ Μουάλεμ και Σέργκει Λαβρόφ, υπογράφουν συμφωνία για «εξάλειψη των τρομοκρατών» στην Ιντλίμπ, με τον Ρώσο ΥΠΕΞ να αναφέρει ότι η επέμβαση είναι «θέμα χρόνου».

Η επαρχία Ιντλίμπ, που αποτελεί πρώην βραχίονα της Αλ Κάιντα, θεωρείται το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εξαλείψουμε αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες, οι οποίες επιμένουν στην περιοχή της Ιντλίμπ» ανέφερε την Παρασκευή ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα, έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Σύρο ομόλογό του.


Στο σημείο αυτό, ο Μουάλεμ ανέφερε ότι οι συριακές δυνάμεις θα πραγματοποιήσει το σχέδιο, όμως ο στρατός θα κάνει «ό,τι δυνατό ώστε να αποφευχθούν απώλειες αμάχων».

Το Ιντλίμπ φιλοξενεί περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων οι μισοί είναι επαναστάτες και τους πολίτες που έχουν μεταφερθεί μαζικά από άλλες περιοχές, όπως το Χαλέπι, τη Γούτα και την Νταράα, αφού «έπεσαν» από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μετά από έντονες συγκρούσεις.

Λαβρόφ: Η Δαμασκός έχει κάθε δικαίωμα να εκδιώξει τους τρομοκράτες

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η συριακή κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να εκδιώξει τους ‘τρομοκράτες’ από την επαρχία Ιντλίμπ, προσθέτοντας ότι διεξάγονται συνομιλίες για την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων.

«Η νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας έχει κάθε δικαίωμα να διασφαλίσει την κυριαρχία και να εκδιώξει, να εξαλείψει την τρομοκρατική απειλή στο έδαφος της. Αυτό είναι αυτή τη στιγμή το κύριο πρόβλημα στην Ιντλίμπ», είπε ο Λαβρόφ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε επίσης ότι υπήρξε επικοινωνία μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και πως η Ρωσία δεν προτίθεται να κρύψει τις δραστηριότητες της στην περιοχή.
Από το Blogger.