S-400: Ισχυρή αναβάθμιση με τον πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς 40N6E είναι – Έτοιμος να μπει στο οπλοστάσιο της Ρωσίας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

S-400: Ισχυρή αναβάθμιση με τον πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς 40N6E είναι – Έτοιμος να μπει στο οπλοστάσιο της Ρωσίας


Μετά την ολοκλήρωση, στις αρχές Ιουλίου, των δοκιμών του νέου πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς 40N6E, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στο σύστημα αεράμυνας S-400, ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την ένταξη τους στο οπλοστάσιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.

«Οι δοκιμές του πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς 40N6E για το σύστημα S-400 ολοκληρώθηκαν με πλήρη επιτυχία. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στο πεδίο βολών Kapustin Yar», είχε αναφέρει πρόσφατα στρατιωτική πηγή. Ο νέος πύραυλος αναμένεται να ενταχθεί στο οπλοστάσιο του ρωσικού στρατού πριν από το τέλος του καλοκαιριού.

Ο Ρωσικός Όμιλος Almaz-Antey, ο κατασκευαστής του συστήματος πυραύλων εδάφους-αέρος S-400, τηρεί ακόμη και σήμερα σιγήν ιχθύος. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ο πύραυλος 40N6E είναι ικανός να χτυπήσει στόχους σε μέγιστη απόσταση 400 χλμ.

Μη επιβεβαιωμένα δεδομένα υποδηλώνουν ότι ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει στόχους σε μέγιστο υψόμετρο 185 χλμ. Η πρώτη δοκιμαστική παρτίδα των πυραύλων 40N6E κατασκευάστηκε στα τέλη του 2013, σύμφωνα με πηγές. Το 2015, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι ο νέος πύραυλος είχε επιτυχώς πετύχει έναν αεροπορικό στόχο.

Το S-400 Triumf είναι ένα σύστημα πυραυλικής αεροπορικής άμυνας μακράς και μεσαίας εμβέλειας που έχει σχεδιαστεί για να καταρρίπτει εναέρια επιθετικά οπλικά συστήματα (συμπεριλαμβανομένων stealth μαχητικών αεροσκαφών), καθώς και κάθε άλλο στόχος που βρίσκεται στον αέρα. Μέχρι σήμερα, το σύστημα S-400 είχε την δυνατότητα να χτυπά στόχους σε απόσταση μέχρι 250 χλμ, οι νέοι πύραυλοι αναμένεται να αναβαθμίσουν δραματικά τις δυνατότητες μεγάλου βεληνεκούς του συστήματος αεράμυνας.
Από το Blogger.