Με μισό τρισ σφυροκοπά ο Τραμπ την Κίνα: Επέβαλε δασμούς ύψους 200 δισ - Ακολουθούν ακόμη 267 δισ δολ! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Με μισό τρισ σφυροκοπά ο Τραμπ την Κίνα: Επέβαλε δασμούς ύψους 200 δισ - Ακολουθούν ακόμη 267 δισ δολ!


Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας. Την απόφαση για επιπλέον δασμούς ύψους 200 δισ στην Κίνα έλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Συνολικά οι ΗΠΑ απειλούν το Πεκίνο με μισό τρισ δασμούς! Ηδη έχουν επιβάλλει δασμούς 250 δισ δολ και έχουν ετοιμάσει ακόμη 267 δισ!
Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Bloomberg ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δώσει εντολή σε συνεργάτες του για την επιβολή επιπλέον δασμών σε κινεζικά προϊόντα ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
O Τραμπ συναντήθηκε με τους κορυφαίους εμπορικούς του συμβούλους την Πέμπτη για να συζητήσουν για τους δασμούς στην Κίνα, μεταξύ των οποίων τoν Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν και τον υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, επισήμαναν οι πηγές.
Οι δασμοί θα επιβληθούν σε αντικείμενα όπως έπιπλα, τσάντες και τεχνολογικά είδη.
Πρόκειται για μια στροφή των ΗΠΑ καθώς είναι η πρώτη φορά που επιβάλλονται δασμοί σε καταναλωτικά αγαθά καθώς ο πρώτος γύρος δασμών είχε πλήξει κυρίως τον βιομηχανικό τομέα. 
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών αξίας 50 δισ. δολαρίων, με το Πεκίνο να προχωράει στην ενεργοποίηση ισόποσων αντιμέτρων.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, Ο Ν.Τραμπ μιλώντας σε αμερικανικά ΜΜΕ ενώ βρίσκονταν στο προεδρικό αεροσκάφος (Air Force One), υποστήριξε ότι όλες οι ενέργειες προκειμένου να επιβληθούν αυτοί οι επιπλέον δασμοί έχουν γίνει και η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει «όποτε το θελήσω».
«Η εφαρμογή των δασμών ύψους 200 δισ. δολαρίων είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη, καθώς εξαρτάται από το τι θα συμβεί.
Σιχαίνομαι που το κάνω αυτό, αλλά θα πρέπει να προσθέσω ότι «περιμένουν στην ουρά» δασμοί επιπλέον 267 δισ. δολαρίων στις κινεζικές εισαγωγές», είχε πει ο Αμερικανός πρόεδρος. 
Πλέον, οι δασμοί που επιβάλλονται στην Κίνα ξεπερνούν το ύψος των εισαγωγών κινεζικών προϊόντων στις ΗΠΑ.
Βάσει των επίσημων στοιχείων των ΗΠΑ η αξία των εισαγωγών κινεζικών προϊόντων έφθασε το 2017 στα 505 δισ. δολάρια!
Τραμπ σε WSJ: Κάνετε λάθος για την Κίνα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έβαλε εναντίον της εφημερίδας Wall Street Journal με αφορμή τον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει με την Κίνα. Συγκεκριμένα, ο Τραμπ έγραψε μέσω twitter «η Wall Street Journal κάνει λάθος, δεν είμαστε εμείς υπό πίεση για συμφωνία με την Κίνα, αλλά αυτοί. Οι αγορές μας ανεβαίνουν, οι δικές τους πέφτουν. Σύντομα θα εισπράττουμε δισ. δολάρια από τους δασμούς και θα φτιάχνουμε προϊόντα στην Αμερική, αν συναντηθούμε, θα συναντηθούμε...».
Από το Blogger.