Αρχαιότερο από τις πυραμίδες της Γκίζας: Ανακαλύφθηκε χωριό 5.000 ετών στην Αίγυπτο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Αρχαιότερο από τις πυραμίδες της Γκίζας: Ανακαλύφθηκε χωριό 5.000 ετών στην Αίγυπτο

Το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου ανακοίνωσε, σύμφωνα με το AP, ότι ο νεολιθικός οικισμός που ανακαλύφθηκε βρίσκεται περίπου 140 χιλιόμετρα βόρεια του Καΐρου

Σε μια σημαντική ανακάλυψη έφτασαν οι αρχαιολόγοι της Αιγύπτου που ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε ένα χωριό, το οποίο χρονολογείται την εποχή πριν από τους Φαραώ και πιο συγκεκριμένα το 5.000 π.Χ..

Ένα από τα αρχαιότερα χωριά που έχουν βρεθεί ποτέ στο Δέλτα του Νείλου ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι, όπως ανακοίνωσε η Αίγυπτος, με τα ευρήματα μάλιστα να μαρτυρούν ότι στο χωριό υπήρχε ζωή πριν από τους Φαραώ.

Το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου ανακοίνωσε, σύμφωνα με το AP, ότι ο νεολιθικός οικισμός που ανακαλύφθηκε βρίσκεται περίπου 140 χιλιόμετρα βόρεια του Καΐρου. Tα ευρήματα υποδεικνύουν κατοίκηση του χωριού από τους ανθρώπους από το 5.000 π.Χ. — δηλαδή 2.500 χρόνια προτού χτιστούν οι Πυραμίδες της Γκίζας.

Τα τελευταία χρόνια, η Αίγυπτος δίνει ιδιαίτερη σημασία στις αρχαιολογικές ανακαλύψεις, στην προσπάθειά της να αναζωογονήσει τον τουρισμό, ο οποίος επλήγη από τις αναταραχές που ακολούθησαν μετά από τη λαϊκή εξέγερση του 2011.
Από το Blogger.