Το πλοίο Aquarius κατευθύνεται και πάλι προς την κεντρική Μεσόγειο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Το πλοίο Aquarius κατευθύνεται και πάλι προς την κεντρική Μεσόγειο

Αφού πέρασε 19 ημέρες ακινητοποιημένο στην Μασσαλία προσπαθώντας να βρει νέα σημαία, το πλοίο Aquarius απέπλευσε απόψε με προορισμό την κεντρική Μεσόγειο, όπου θα αναλάβει και πάλι την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, ανακοίνωσε η SOS Mediterranee που έχει ναυλώσει το πλοίο μαζί με την οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα.

Το Aquarius θα χρειαστεί τρεις ημέρες για να φθάσει στην ζώνη των επιχειρήσεων διάσωσης, απέναντι από την Λιβύη, δήλωσε η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής μη κυβερνητικής οργάνωσης Λόρα Γκαρέλ.

Το πλοίο αναγκάσθηκε να δέσει στο λιμάνι της Μασσαλίας στις 27 Αυγούστου για να αναζητήσει νέο νηολόγιο, αφού το Γιβραλτάρ τού αφαίρεσε την σημαία του.

Η γενική διευθύντρια της οργάνωσης SOS Mediterranee Σοφί Μπο χαρακτήρισε την απόφαση του Γιβραλτάρ «μικροπολιτική». Η ευρωπαϊκή ΜΚΟ στράφηκε προς τον Παναμά και πλέον θα πλέει υπό παναμαϊκή σημαία και με τον νέο επίσημο όνομα Aquarius 2.

Ο οργάνωση θα επαναλάβει τις επιχειρήσεις διάσωσης στην κεντρική Μεσόγειο χωρίς να γνωρίζει εκ των προτέρων σε ποιο λιμάνι θα πρέπει να κατευθυνθεί για να μπορέσει να αποβιβάσει τους πρόσφυγες και μετανάστες που θα έχει διασώσει.


Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr
Από το Blogger.