Γιατί το νοικοκυριό είναι μια πρώτης τάξης ψυχοσωματική άσκηση; - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί το νοικοκυριό είναι μια πρώτης τάξης ψυχοσωματική άσκηση;


Αν υπάρχει μια ανέξοδη μορφή αθλητισμού στο σπίτι, αυτή, είναι το νοικοκυριό. Πρόκειται για πλήρες άθλημα, αφού γυμνάζει όλα τα μέρη του σώματος, ειδικά όταν κάνουμε εξονυχιστικό καθάρισμα.
Ραχιαίοι και δικέφαλοι μύες, γλουτοί και μηροί «ξυπνούν» και ξεμουδιάζουν με το νοικοκυριό, αλλά υπάρχουν και ψυχικά οφέλη: Η ενασχόληση με τις δουλειές του σπιτιού, διώχνει το άγχος και ξεκουράζει τον εγκέφαλο αφού την ώρα εκείνη  εστιάζεις σε αυτό που κάνεις.
Την ώρα που καθαρίζεις και τακτοποιείς ξεχνάς τις έγνοιες σου και απελευθερώνεσαι έτσι από τις ανησυχίες και τα άγχη. Σύμφωνα με έρευνα βρετανικού πανεπιστημίου, εικοσάλεπτη καθημερινή ενασχόληση με τις οικιακές εργασίες περιορίζει τις διαταραχές της διάθεσης.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το νοικοκυριό είναι μια δραστηριότητα, που ξεκουράζει τον εγκέφαλο και όταν γίνεται με   γίνεται με προσήλωση, προσφέρει μια ευχάριστη ενασχόληση.
Δεν είναι τυχαίο που ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι καταπραΰνει και ηρεμεί τον ψυχισμό και δίνει κίνητρα για καλήτερη ζωή.
Επιπλέον, τα οικοκυρικά ενισχύουν τη μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης, αφού, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, ο εγκέφαλος ανασύρει μνήμες για τον χώρο και τα αντικείμενα, επεξεργάζεται διακοσμητικές και πρακτικές ιδέες και εξασκεί την ικανότητα αντίληψης του χώρου.
Από το Blogger.