Και άλλος κολοσσός πτώχευσε στην Τουρκία λόγω της αστάθειας στην αγορά - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Και άλλος κολοσσός πτώχευσε στην Τουρκία λόγω της αστάθειας στην αγορά

Μετά την Turk Telekom, η Hotic, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες υποδημάτων στην Τουρκία υπέβαλε το Σάββατο αίτηση για πτώχευση, λόγω των προβλημάτων ρευστότηταςπου συνδέονται με την αστάθεια της αγοράς στην Τουρκία.


Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα Cumhuriyet, ένα δικαστήριο αποφάσισε χθες υπέρ της αίτησης της εταιρείας και έδωσε πτωχευτική προστασία.
«Λόγω της πρόσφατης έλλειψης ρευστότητας στην αγορά και της αύξησης των επιτοκίων σε επίπεδο που δεν μπορούσε να προβλεφθεί λόγω της υπερβολικής υποτίμησης της τουρκικής λίρας, η εταιρεία μας αντιμετωπίζει προβλήματα στις βραχυπρόθεσμες πληρωμές της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Alihan Hotiç, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.
Σημειώνεται ότι τα προβλήματα ρευστότητας είχαν αρχίσει να επηρεάζουν τη διαχείριση της εταιρείας και ως εκ τούτου το εκτελεστικό συμβούλιό της αποφάσισε να θέσει ως προτεραιότητα μια διαδικασία αναδιοργάνωσης, εκμεταλλευόμενη τα νόμιμα δικαιώματά της στο πλαίσιο της προστασίας λόγω πτώχευσης.
Ιδρυθείσα το 1938, η εταιρεία παπουτσιών και αξεσουάρ έχει σήμερα 162 σημεία πώλησης στην Τουρκία, αλλά και στο εξωτερικό.
Από το Blogger.