«Σφοδρά πυρά» - Ρωσική εκκλησία σε Βαρθολομαίο: «Τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

«Σφοδρά πυρά» - Ρωσική εκκλησία σε Βαρθολομαίο: «Τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες»


«Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες» τόνισε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας, αντιδρώντας στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη να διορίσει δύο αντιπρόσωπους στην Ουκρανία.
Έντονα αντέδρασε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου να διορίσει δύο αντιπροσώπους στην Ουκρανία, χωρίς την πρότερη συνεννόηση με το Πατριαρχείο της Μόσχας.
«Ο διορισμός από τον Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης των επισκοπικών του αντιπροσώπων στην Ουκρανία, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Πατριαρχείου της Μόσχας και του Σεβάσμιου Μητροπολίτη του Κιέβου, δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μία άνευ προηγουμένου και βίαιη εισβολή στην επικράτεια του Πατριαρχείου της Μόσχας» επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας.
Και πρόσθεσε:
«Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητες».
Σημειώνεται ότι στα τέλη Αυγούστου, ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχαν συνάντηση στο Φανάρι, εν μέσω της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.
Οι ορθόδοξες εκκλησίες που λειτουργούν στη χώρα, εκτός από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας, περιλαμβάνουν επίσης εκείνες που δεν αναγνωρίζονται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας-Πατριαρχείο Κίεβου (UOC-KP) και η Ουκρανική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία (UAOC).
Από το Blogger.