Νέα μήνυση συγγενών θυμάτων της πυρκαγιάς την ώρα που ο Τσίπρας ήταν στο Μάτι - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα μήνυση συγγενών θυμάτων της πυρκαγιάς την ώρα που ο Τσίπρας ήταν στο Μάτι


Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας περιόδευε απόλυτα «προστατευμένος» στο Μάτι η πικρή πραγματικότητα για την εθνική τραγωδία έρχεται να φανερωθεί από τη νέα μήνυση που κατέθεσαν 15 άνθρωποι καταγγέλοντας την  πλήρη εγκατάλειψη των συγγενών τους που κάηκαν ζωντανοί.
Κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας την τιμωρία τους για το αδίκημα της έκθεσης και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, καθώς και του εμπρησμού από αμέλεια.
Στρέφονται κατά του πρώην γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας Ιω. Καπάνη, της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του Δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, του Δημάρχου Ραφήνας, Ευάγγελου Μπουρνούς, των αρμοδίων αξιωματικών της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ και κατά των υπευθύνων του λιμενικού σώματος για την περιοχή της Ραφήνας και του Μαραθώνα.
Οπως υποστηρίζουν δεν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα για την πρόληψη της πυρκαγιάς, δεν καθαρίστηκαν οι δρόμοι , οι πλατείες και τα οικόπεδα από τα ξερά χόρτα και κλαριά, δεν συντάχθηκε εγκαίρως (από την άνοιξη του 2018) όπως προβλέπεται από το νόμο 3013/2002 και τον Ξενοκράτη, σχετικό σχέδιο αντιμετώπισης δυσμενών καιρικών φαινομένων κι γεγονότων όπως και για πυρκαγιά.
Το τραγικότερο όλων είναι σύμφωνα με τους μηνυτές, πως ενώ υπήρχε προειδοποίηση μεγάλης πυρκαγιάς στην Ανατ. Αττική, το μεσημέρι της 23ης Ιουλίου εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέττα και δόθηκε εντολή να μετακινηθούν εκεί όλα τα πυροσβεστικά οχήματα. Το αποτέλεσμα ήταν όταν στις 16:30 που εκδηλώθηκε η φωτιά στο Νταού Πεντέλης, να μην υπάρχουν πυροσβεστικά μέσα για να επέμβουν άμεσα και να τη σβήσουν κατά την έναρξη της.
Επίσης καταγγέλλουν το λιμενικό ότι:  «Μεγάλη ευθύνη έχουν και οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος της περιοχής, οι οποίοι και αυτοί θα έπρεπε να ενεργήσουν τα νόμιμα και ιδίως να βρουν τρόπο να μην είναι δεκάδες άνθρωποι μέσα στη θάλασσα επί πολλές ώρες, και να μεριμνήσουν για την περισυλλογή τους από κάποια μικρά ή μεγάλα καράβια ή βάρκες ή φουσκωτά. Λόγω αυτής της πλήρους αδιαφορίας και των λιμενικών, βρήκαν τραγικό θάνατο, πνίγηκαν πολλοί άνθρωποι και ιδίως μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι όπως και η μητέρα μας».
Από το Blogger.