Μετά το Σκοπιανό έρχεται η ανταλλαγή εδαφών Σερβίας-Κοσόβου: Οι ΗΠΑ πιέζουν την Πρίστινα να κάνουν το deal - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Μετά το Σκοπιανό έρχεται η ανταλλαγή εδαφών Σερβίας-Κοσόβου: Οι ΗΠΑ πιέζουν την Πρίστινα να κάνουν το deal

Οι Αμερικανοί βιάζονται για να δημιουργήσουν τις δύο νέες βάσεις τους σε Σκόπια και Κόσοβο που θα αντικαταστήσουν την τεράστια βάση τους στο Ραμστάιν στη Νοτιοανατολική Γερμανία όπως ήδη  με το σχετικό άρθρο της Κύρας Αδάμ.
Για να γίνει αυτό έπρεπε τάχιστα τα Σκόπια να μπουν στο ΝΑΤΟ αλλά απομένει ακόμα το πρόβλημα της αναγνώρισης του Κοσόβου και όπως πάντα αυτή πρέπει να γίνει από τον έχοντα άμεσα έννομο συμφέρον δηλαδή από την Σερβία.
Έτσι προωθείται η ανταλλαγή εδαφών μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας ώστε να υπάρξει πλήρης ομογενοποίηση των πληθυσμών τους και το Βελιγράδι να αναγνωρίσει την Πρίστινα.
Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα και ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, είχαν μια μυστική συνάντηση  το Σαββατοκύριακο στην Παλάσα, σε ένα συγκρότημα από βίλες που ανήκουν στον μεγαλοεπιχειρηματία Ζαμίρ Μάνε όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ.
Η συζήτηση των δύο ανδρών εστιάστηκε στη διαίρεση του Κοσσυφοπεδίου και στην απορρόφηση της Κοιλάδας του Πρέσεβου από την Σερβία.
Μάλιστα, οι δύο πολιτικοί αναφέρθηκαν στα αιτήματα της Σερβίας που δεν είναι μόνο ορισμένα εδάφη στο βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσα αλλά και άλλα ‘πολύτιμα’ περιουσιακά στοιχεία του Κοσσυφοπεδίου, όπως είναι  η λίμνη Ουίμαν με τον υδροηλεκτρικό σταθμό και το ορυχείο Τρέπτσα, στα οποία έχει προσηλωθεί το ενδιαφέρον της Σερβίας όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο
Εγινε αξιολόγηση των σερβικών προτάσεων μέσα σε ένα κλίμα έντονης αντιπαράθεσης των προτάσεων Θάτσι με τα πολιτικά κόμματα του Κοσσυφοπεδίου.
Η σοβαρότητα της ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας είναι σαφής από την επίσκεψη του αγγελιοφόρου του Ντόναλντ Τραμπ στα Βαλκάνια, του γερουσιαστή  Ρον Τζόνσον στην Πρίστινα.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι η ιδέα της ανταλλαγής εδαφών υποστηρίζεται και από την Ρωσία. Είναι πολύ πιθανό ότι σε αυτή την κίνηση συμφωνούν και οι δύο υπερδυνάμεις.
Αυτό που ενδιαφέρει την Ρωσία είναι να μην υπάρχουν εστίες κρίσεως εντός της Σερβίας και προωθούν ένα σχεδιασμό μιας ομογενοποιημένης χώρας, η οποία θα μεγαλώσει αρκετά.
Για αυτό και δεν θέλουν να σταματήσει η επέκτασή της μονάχα στην ανταλλαγή εδαφών με την Πρίστινα. 
Θα ακολουθήσει και η Βοσνία. Ένα δυσλειτουργικό κράτος το οποίο σαν οντότητα ορίζεται μόνο από το  μουσουλμανικό του τμήμα. Όταν λέμε Βόσνιος, εννοούμε έναν μουσουλμάνο Σλάβο.
Οι Σέρβοι έχουν δική τους κρατική οντότητα και το ίδιο έχουν και οι Κροάτες. 
Οι Σέρβοι θέλουν την ένωση με την Σερβία και οι Κροάτες με την Κροατία. Ίσως τελικά επιτραπεί και αυτή η «ανταλλαγή» εδαφών καθώς οι Αμερικανοί θέλουν «ήσυχα» και υπό τον έλεγχό τους Βαλκάνια.
Η Ουάσιγκτον,ανεξαρτήτως προέδρου, ουδέποτε έχει κρύψει τον σχεδιασμό της να μετατραπούν τα Σκόπια και το γειτονικό Κόσοβο σε ένα καθαρώς αμερικανικό στρατιωτικό έδαφος για την εξυπηρέτηση των σχεδίων της. Οι ΗΠΑ σε μια περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής ( 29χλμ) από τα αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής σύνορα Σκοπίων – Κοσόβου, έχουν δημιουργήσει την μεγαλύτερη σε έκταση στον κόσμο μέχρι στιγμής, αμερικανική βάση BONDSTEEL.
H κυβέρνηση Τραμπ, έχει αποφασίσει να «συμμαζέψει» τις διάσπαρτες αμερικανικές δυνάμεις στο πάλαι ποτέ δυτικοευρωπαϊκό έδαφος, κατάλοιπο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και επειδή πλέον οι δρόμοι των ΗΠΑ με την Γερμανία χωρίζουν.
Η Γερμανία στα «βουβά» συντάσσεται με την Μόσχα και όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν έχει καταλάβει πως έγινε υπερδύναμη η χώρα αυτή.
Με το φτηνό ρωσικό φυσικό αέριο και την ανεξαρτητοποίηση από τις ΗΠΑ.
Τα αμερικανικά σχέδια, θέλουν να μεταφέρουν μέρος του όγκου των αμερικανικών δυνάμεων, άμεσα στα Σκόπια και αργότερα στην BONDSTEEL του Κοσόβου.
Όλα αυτά θέλουν επίλυση με κάθε μέσον, μετά του Σκοπιανού και του ζητήματος του Κοσόβου. Αλλά επειδή εκεί μιλήσαν τα όπλα στο παρελθόν, η λύση πρέπει να είναι «win, win» κάτι που οι Σέρβοι θα μπορούν να αποδεχθούν.

Από το Blogger.