Τα πολυάριθμα κρούσματα κλοπών προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους της Μεσσηνίας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Τα πολυάριθμα κρούσματα κλοπών προκαλούν ανησυχία στους κατοίκους της Μεσσηνίας


Κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων που έχουν ανησυχήσει τους κατοίκους των περιοχών από Αλμυρό έως και Παλιόχωρα στην περιοχή της Καλαμάτας έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα και ήδη η Αστυνομία έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στην ευρύτερη περιοχή.
Μάλιστα, κάτοικοι των περιοχώνέκαναν λόγο για απανωτά κρούσματα όλο τον προηγούμενο μήνα.
Στο μεταξύ από την Αστυνομία εξιχνιάσθηκαν τέσσερις κλοπές που είχαν σημειωθεί σε Μεσσήνη και Οιχαλία και δράστης είναι ένας 19χρονος Ρομά.
Αλμυρός - Παλιόχωρα
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας, το πρώτο 20ήμερο του Σεπτεμβρίου από τον Αλμυρό έως το Αρχοντικό Αβίας σημειώθηκαν 10 περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων, κυρίως σε εξοχικές κατοικίες που δεν κατοικούνται αυτή την περίοδο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη περιοχή μπαίνει στο στόχαστρο κλεφτών, ενώ μεμονωμένα κρούσματα συμβαίνουν συνεχώς. Μάλιστα, αυτή τη φορά οι κάτοικοι περιγράφουν και περιστατικό, με δράστη πριν από λίγες ημέρες να μπαίνει σε σπίτι στην Παλιόχωρα, νωρίς το βράδυ, να ακινητοποιεί γυναίκα που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή εκεί και να αρπάζει κοσμήματα και χρήματα. Ωστόσο, τέτοιο περιστατικό δεν έχει καταγγελθεί ή καταγραφεί από την Αστυνομία.
Μεσσήνη και Οιχαλία
Στο μεταξύ, χθες εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας τέσσερις κλοπές και απόπειρες κλοπής σε οχήματα και σπίτια, σε χωριά των Δήμων Μεσσήνης και Οιχαλίας Μεσσηνίας.
Για τις περιπτώσεις αυτές κατηγορείται ένας 19χρονος Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας ο 19χρονος, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, διέπραξαν από κοινού, κατά το διάστημα από 13 έως 16 Σεπτεμβρίου, τρεις κλοπές, εκ των οποίων δύο σε οχήματα και μία σε σπίτι, καθώς και μία απόπειρα κλοπής σε σπίτι.
Ειδικότερα, στις 13 του μήνα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης αφαίρεσαν από ανασφάλιστο όχημα 80 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά αντικείμενα, συνολικής αξίας 800 ευρώ.
Στις 14 Σεπτεμβρίου το πρωί διέρρηξαν σπίτι στο Δώριο και αφαίρεσαν 200 ευρώ.
Στις 15 του μήνα διέρρηξαν σπίτι στο χωριό Μάνδρα, αλλά δε βρήκαν να πάρουν κάτι.
Στις 16 Σεπτεμβρίου το πρωί αφαίρεσαν από ανασφάλιστο αυτοκίνητο στο Ψάρι 1.100 ευρώ.
Είχαν δε αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα των οποίων η συνολική αξία ξεπερνά τα 2.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, ενώ οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Πηγή: tharrosnews.gr
Από το Blogger.