Πλήγμα για το CSU στη Βαυαρία, χάνει 12 μονάδες - Δεύτερο κόμμα οι Πράσινοι, πέμπτο το SPD - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Πλήγμα για το CSU στη Βαυαρία, χάνει 12 μονάδες - Δεύτερο κόμμα οι Πράσινοι, πέμπτο το SPD


Απώλεια 12 ποσοστιαίων μονάδων κατέγραψαν οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) στις σημερινές εκλογές στην Βαυαρία, όπου, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD καταγράφουν ποσοστό 35,5%.
Aν οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιωθούν για το αδελφό κόμμα της Μέρκελ, το CSU, καταγράφει το χειρότερο αποτέλεσμα από το 1950 στη Βαυαρία. Αυτό σημαίνει πως για πρώτη φορά χάνει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή.
Δεύτερο κόμμα αναδεικνύονται οι Πράσινοι, με 18,5%, ενισχυόμενοι κατά 9,9 μονάδες από το 2013, αυξάνοντας θεαματικό το ποσοστό τους. 
Ση συνέχεια έπονται οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι με 11,5%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 10%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 5% και η Αριστερά με 3,5%, η οποία φαίνεται ότι θα μείνει εκτός Κοινοβουλίου.
Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως η Βουλή διαμορφώνεται εξακομματική από τετρακομματική. 
First exit polls in Bavaria, big losses for CSU, AFD weaker than expected, Greens in a very strong second place with 19%. Biggest surprise center-right Free Voters reaching 11.5% #elections #bavaria pic.twitter.com/LLVFK8dSMY
— Sebastian Grund (@GrundSebastian) October 14, 2018
Από το Blogger.