Στην 2η θέση στον κόσμο σε ιδιοκτησία πλοίων LNG οι Έλληνες εφοπλιστές - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Στην 2η θέση στον κόσμο σε ιδιοκτησία πλοίων LNG οι Έλληνες εφοπλιστές

Ο τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ επεσήμανε τον σημαντικό τους ρόλο στον ενεργειακό τομέα

Τη δεύτερη θέση παγκοσμίως στην ιδιοκτησία πλοίων LNG (Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο) carriers κατέχουν οι Έλληνες εφοπλιστές.
Συγκεκριμένα, από το σύνολο των 532 LNG carriers, τα 87 κατέχουν ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες, όπωε επεσήμανε στη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του 3ου Thessaloniki Summit, ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησωτικής Πολιτικής της ΝΔ, Ιωάννης Πλακιωτάκης. «Ο ρόλος των Ελλήνων εφοπλιστών, ιδιαίτερα στον τομέα του φυσικού αερίου, είναι σημαντικός» επεσήμανε, ενώ υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των υποδομών, δίνοντας έμφαση στο υπό εξέλιξη έργο του FSRU στην Αλεξανδρούπολη, έργο που -όπως είπε- «εμείς ως ΝΔ στηρίζουμε».
Ο κ. Πλακιωτάκης, σημείωσε ότι «Ελλάδα είναι ναυτιλία, θάλασσα» και «η θάλασσα είναι ο πλούτος μας», καθώς, «παρόλη τη δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία, η Ελλάδα παραμένει πρώτη παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη και σίγουρα αυτό δεν ειναι τυχαίο και αυτό αποτελεί το μεγάλο μας στρατηγικό πλεονέκτημα και ίσως δεν το έχουμε αναδείξει στο βαθμό που θα έπρεπε».
Τονίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί το γεωπολιτικό σταυροδρόμι ενέργειας, «ίσως και πιο σημαντικό από χώρες που έχουν ορυκτό πλούτο», ο κ. Πλακιωτάκης, είπε, ότι η Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική πύλη διαφοροποίησης πηγών ενέργειας. Σημείωσε δε, ότι η Ελλάδα και ειδικότερα η Βόρεια Ελλάδα είναι μια περιοχή ασφαλής, έχει υποδομές που μπορούν να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο και να δοθεί προοπτική στο πλαίσιο της διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας και της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης.
Από το Blogger.