Προστάτης: 7 βήματα για να διατηρήστε υγιή με φυσικό τρόπο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Προστάτης: 7 βήματα για να διατηρήστε υγιή με φυσικό τρόπο


Οι συμβουλές για υγιή προστάτη ξεκινούν από τις θυσίες. Κόψτε το κάπνισμα, ασκηθείτε αλλά κυρίως φροντίστε να τρέφεστε σωστά. Κάτι τέτοιο προϋποθέτει :
– Βάλτε  ρίγανη στο φαγητό σας. Αυτό το υπερβότανο περιέχει καρβακρόλη, που φαίνεται ότι προκαλεί τον κυτταρικό θάνατο στα καρκινικά κύτταρα του προστάτη. Πιθανότατα να λειτουργεί σε συνέργεια με το λυκοπένιο στον χυμό ντομάτας.
– Αγαπήστε το  μπρόκολο. Αυτό το σταυρανθές λαχανικό έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες και η κατανάλωσή του δύο φορές τη βδομάδα εμποδίζει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στον προστάτη.
– Να είστε εγκρατείς με  τους υδατάνθρακες. Η διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη με αποφυγή των επεξεργασμένων υδατανθράκων διπλασίασε τη διάρκεια ζωής σε πειραματόζωα με καρκίνο του προστάτη – ένα θετικό αποτέλεσμα που μένει τώρα να επιβεβαιωθεί και σε ανθρώπινες κλινικές μελέτες.
– Αποφύγετε το κόκκινο κρέας και τα κορεσμένα λιπαρά, το γάλα και τα αβγά, καθώς είναι γνωστό ότι αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Αποφύγετε τα τηγανιτά και προτιμήστε τροφές μαγειρεμένες στο φούρνο.
– Τρώτε λιπαρά ψάρια. Όσοι δεν τρώνε ψάρια αυξάνουν μέχρι και τρεις φορές τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη.
 Πιείτε πράσινο τσάι που έχει αποδειχθεί, τουλάχιστον εργαστηριακά, ότι μειώνει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στον προστάτη. Ή πιείτε χυμό από ρόδι που επίσης έχει αποδειχθεί ότι καθυστερεί την εξέλιξη της πάθησης.
– Προτιμήστε τις κόκκινες τροφές. Το λυκοπένιο που δίνει το κόκκινο χρώμα στις ντομάτες είναι μία από τα πιο ισχυρά αντικαρκινικά φυσικά συστατικά, ειδικά όταν καταναλώνεται με έλαιο σπόρου κολοκύθας, το οποίο αυξάνει την απορρόφησή του. Εκτός από τις ντομάτες, το λυκοπένιο βρίσκεται στα ώριμα βερίκοκα, τις κόκκινες πιπεριές, τα κεράσια, τα μούρα, τα ροδάκινα, την κόκκινη πάπρικα, τις φράουλες και το καρπούζι.
Από το Blogger.