Μητροπολίτης Γαβριήλ: Ο Τσίπρας ανακοίνωσε πράγματα που νομοθετήθηκαν επί Σαμαρά - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Μητροπολίτης Γαβριήλ: Ο Τσίπρας ανακοίνωσε πράγματα που νομοθετήθηκαν επί Σαμαρά


«Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την Τρίτη πράγματα που έχουν νομοθετηθεί από το 2013 επί Σαμαρά», δήλωσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.
«Οι Μητροπολίτες γνωρίζανε ότι υπήρχε διάλογος της Πολιτείας με τον Αρχιεπίσκοπο. Έχουμε συζητήσει με κυβερνήσεις κατά καιρούς θέματα και ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε πράγματα που είχαν νομοθετηθεί από το 2013 επί Σαμαρά» είπε ο Μητροπολίτης μιλώντας στο Open.
Αναφερόμενος στη συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας επεσήμανε πως δεν πρόκειται «ούτε για βήμα πίσω, αλλά ούτε για βήμα μπροστά» και σχολίασε πως είναι «συμφωνία Αρχών με πράγματα που έπρεπε να συζητηθούν. Δεν μιλάμε για μια συμφωνία που επετεύχθη».
«Η συμφωνία θα μπορούσε να χαλάσει λόγω της άγνοιας και των δύο πλευρών. Έχουμε κάτι καινούριο που θέλουμε να δούμε πως θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Από τη μία είναι η Εκκλησία και από την άλλη το κράτος που νομοθετεί» είπε ο Μητροπολίτης Γαβριήλ.
«Ρόλους έχει και η Εκκλησία και η Πολιτεία. Πρέπει να αποσαφηνιστούν οι ρόλοι και να καταλάβει ο λαός πως η Εκκλησία δεν μπορεί να αντιμετωπίζετε διαφορετικά» είπε ο Μητροπολίτης και τόνισε ότι η Εκκλησία προσέφερε το μεγαλύτερο κομμάτι της περιουσίας της στα μνημονιακά χρόνια και αποζημιώνεται με τη μισθοδοσία του κλήρου.
Από το Blogger.