Βρέθηκε το κορίτσι της Ζακύνθου που αναζητούσε πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ [βίντεο] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Βρέθηκε το κορίτσι της Ζακύνθου που αναζητούσε πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ [βίντεο]



Βρέθηκε το «zante girl», το «κορίτσι»που αναζητούσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α Τζέιμς Μπέικερ!
Μετά από την δημοσίευση του άρθρου στο pappaspost.com η Λουΐζα Μόρφη βρήκε το 71χρονο σήμερα «κορίτσι» που ονομάζεται Γιοβάνα Ξιφίτα-Βυθούλκα.
Αμφότερες έδωσαν συνέντευξη στο zantenewstime.gr.


Η Λουίζα Μόρφη εξήγησε πώς βρέθηκε στα ίχνη της.
«Την βρήκα! Πώς έγινε αυτό; Όταν μου έστειλε μια φίλη μου το πόστ για να βάλω στις σελίδες μας στο Zakynthos Informer, κοιτούσα την φωτογραφία και με έκανε εντύπωση πως η κοπέλα μέσα στην φωτογραφία έμοιαζε με μια γνωστή μου πάρα πολύ, είχε και τα ίδια χαρακτηριστικά με την κοπέλα στην φωτογραφία κιόλας.
Όπως κοιτούσα την φωτογραφία θυμήθηκα μια ιστορία που μου έλεγε τότε ο πεθερός μου, πως παίζανε τα παιδιά στο χωράφια στην περιοχή που έμοιαζε στη φωτογραφία και έτσι ξεκίνησα την προσπάθεια να την βρω το Ζante Girl.
Αμέσως έστειλα την φωτογραφία σε μια συγγενή της φίλης μου και ρώτησα αν ήταν η γιαγιά της, χωρίς να υπολογίζω τα χρόνια κλπ. Τελικά ήταν η θεία της.
Πήρα μια φωτογραφία που είχα και την έδειξα στην αδελφή της που βεβαίωσε ότι όντως ήταν η αδελφή της…. σήμερα μιλήσαμε με την «ZANTE GIRL»».
Δείτε την Γιοβάνα Ξιφίτα-Βυθούλκα να εξιστορεί την ζωή της και την ιστορία της.


Ολα ξεκίνησαν μετά την δημοσιοποίηση της ιστορίας από το pappaspost.com.
Τον Αύγουστο του 1953 ο Τζέιμς Μπέικερ ήταν ένας νεαρός πεζοναύτης, που βρέθηκε στη Ζάκυνθο στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής αποστολής μετά τον φονικό σεισμό. Πέρασαν πολλές δεκαετίες από τότε, αλλά δεν ξέχασε ένα μικρό κορίτσι. Και τώρα, θέλει να το βρει.
Τα χρόνια που ακολούθησαν ο Μπέικερ έκανε μακρά πολιτική καριέρα. Διετέλεσε επιτελάρχης του Λευκού Οίκου, τόσο επί προεδρίας Ρόναλντ Ρίγκαν όσο και υπό τον Τζορτζ Μπους τον νεότερο, ενώ επίσης υπήρξε υπουργός Εξωτερικών, Οικονομίας και υφυπουργός Εμπορίου.
Δεν ξέχασε όμως το «Zante girl», ένα κορίτσι που είχε φωτογραφίσει στη Ζάκυνθο, ενώ πρόσφερε ανθρωπιστική βοήθεια μετά τον καταστροφικό σεισμό, που είχε αφήσει χιλιάδες άστεγους. Δεν ήξερε το όνομα αυτού του κοριτσιού, αλλά ήθελε να ανακαλύψει ποια είναι και ίσως να την ξανασυναντήσει. Σε αυτή την προσπάθεια τον βοηθά μία οικογένεια Ελλήνων ομογενών, στο Χιούστον.  
Η αποστολή τους βέβαια δεν ίήταν εύκολη. Πολλοί έφυγαν από τη Ζάκυνθο μετά τον σεισμό, ενώ έχουν περάσει και τόσο πολλά χρόνια που ίσως πλέον αυτό το «κορίτσι» θα πλησιάζει τα 80, αν είναι ακόμη εν ζωή. Αλλά οι τρεις κόρες της οικογένειας Κρίστι, η Ρούλα, η Μαρία και η Κάθι, έκαναν αυτή την αναζήτηση... προσωπική τους αποστολή.
Ο Τζέιμς Μπέικερ με τις αδελφές ΚρίστιΟ Τζέιμς Μπέικερ με τις αδελφές Κρίστι
Ο Τζέιμς Μπέικερ γνωρίζει την οικογένεια εδώ και πολλές δεκαετίες, καθώς από μικρός τρώει στο εστιατόριό τους. Μάλιστα, το επισκέπτεται και με φίλους του, όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους. Η Μαρία και η Κάθι Κρίστι συχνά ταξιδεύουν στην Ελλάδα και προσπαθούν να βρουν τα ίχνη του κοριτσιού από τη Ζάκυνθο.

Από το Blogger.