Ποινική δίωξη κατά του πρώην επικεφαλής της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Ποινική δίωξη κατά του πρώην επικεφαλής της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου


Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος Θεόδωρου Κιτσάκου είναι για το αδίκημα της απιστίας και  αφορά στα χρέη της εταιρίας «Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα»

Στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρου Κιτσάκου, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του κ. Κιτσάκου είναι για το αδίκημα της απιστίας και  αφορά στα χρέη της εταιρίας «Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα». Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ βρέθηκε στη θέση του κατηγορουμένου, καθώς φέρεται οτι δεν προέβη στις κατάλληλες ενέργειες για την είσπραξη τους.

Ακόμη, από την εισαγγελία αακήθηκε ποινική δίωξη και σε βάρος δύο στελεχών της εταιρία «Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα» για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Να σημειωθεί πως στα τέλη Αυγούστου 2018 είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 11 προσώπων με καταγγελόμενη ζημία σε βάρος της Επιχείρησης Αερίου άνω των 115 εκατ. ευρώ.

Πλέον, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ο οποίος και θα καλέσει τους εμπλεκόμενους σε απολογία.
Από το Blogger.