«Ξεχάστε το» λένε οι δανειστές για νέα ρύθμιση για μισθωτούς και συνταξιούχουςΣχέδια για να πείσουν τους θεσμούς κάνουν στο υπουργείο ΟικονομικώνΡύθμιση; Για ποια ρύθμιση μιλάμε; Αυτή που θα εφαρμοστεί για μισθωτούς και συνταξιούχους και θα έχει 120 δόσεις; «Forget about it…».
Με την απάντηση αυτή, κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου επιβεβαίωνε χθες το ρεπορτάζ του www.news.gr στις 30.10.2018 σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές εμφανίζονται προς το παρόν να έχουν βάλει πάγο στο κυβερνητικό σχέδιο για την ενεργοποίηση μιας νέας ρύθμισης στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι που χρωστούν στην Εφορίας και αδυνατούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
«Αυτή τη στιγμή η κουβέντα που έχει ανοίξει για μια νέα ρύθμιση οφειλών κάνει τεράστιο κακό και στην ΑΑΔΕ και στο υπουργείο Εργασίας». Το αντίκτυπο είναι πιθανόν να αποτυπωθεί στις εισπράξεις αφού όσο παραμένει στο τραπέζι η συζήτηση για τη ρύθμιση των 120 δόσεων τόσο οι φορολογούμενοι θα παγώνουν ή θα αναβάλουν τις πληρωμές τους στα κρατικά ταμεία. Στο 9μηνο οι φορολογικές εισπράξεις από τους φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν υπερβαίνουν τις 430 εατ. Ευρώ. Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα, το θέμα παραμένει και εξετάζεται. Τίποτα δεν έχει τελειώσει
Στις Βρυξέλλες πάντως δεν βλέπουν με καλό μάτι μια νέα ρύθμιση καθώς εκτιμούν ότι θα ανοίξει τρύπα στα έσοδα αφού πολλοί φορολογούμενοι περιμένοντας μια ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών θα σταματήσουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τα παζάρια με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών επιδιώκοντας να τους πείσει να δεχθούν μια νέα ρύθμιση την οποία θέλει να εντάξει στις παροχές που ανοίγουν τον δρόμο προς τις κάλπες.
Το σχέδιο που επεξεργάζεται ειδική επιτροπή και θα παρουσιαστεί στα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών βρίσκεται σε φάση κατάρτισης. Αφορά μια νέα έκτακτη ρύθμιση στην οποία θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι και επαγγελματίες οι οποίοι αποκλείονται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα των 120 δόσεων του εξωδικαστικού, π.χ. όσοι έχουν κλείσει τα βιβλία τους. Η ρύθμιση κινείται στα πρότυπα του εξωδικαστικού. Ο αριθμός των δόσεων ανάλογα με το ύψος της οφειλής μπορεί να φθάνει τις 120, με ελάχιστη μηνιαία δόση τα 50 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.