Εμπόλεμη ζώνη το Παρίσι: Άγριες συγκρούσεις με χιλιάδες συλλήψεις και τραυματισμούς «κίτρινων γιλέκων» [εικόνες & βίντεο] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Εμπόλεμη ζώνη το Παρίσι: Άγριες συγκρούσεις με χιλιάδες συλλήψεις και τραυματισμούς «κίτρινων γιλέκων» [εικόνες & βίντεο]

Στο Παρίσι, που μετρά τις περισσότερες προσαγωγές και προσωρινές κρατήσεις, καταγράφονται 651 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 536 οδήγησαν σε προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με τη διεύθυνση της αστυνομίας στις 16:15 τοπική ώρα,.
Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σε διάφορες περιοχές του Παρισιού αλλά και της γαλλικής επαρχίας, στην τέταρτη κατά σειρά ημέρα διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων».
Οι κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με την αστυνομία να έχει πολλαπλασιάσει τους ελέγχους ιδίως πριν από την έναρξη των διαδηλώσεων, ενώ στο κέντρο του Παρισιού σημειώθηκαν βανδαλισμοί σε καταστήματα και εστιατόρια και πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με τις αρχές τουλάχιστον 125.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στη Γαλλία, με 10.000 μόνο στο Παρίσι.


«Υπάρχουν 1.385 προσαγωγές, αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί. Επιπλέον, 975 άνθρωποι (σ.σ. εκ των οποίων 619 στο Παρίσι) τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση και αυτός ο αριθμός, επίσης, θα αυξηθεί περαιτέρω», δήλωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Κριστόφ Καστανέρ, κάνοντας επίσης γνωστό ότι οι αρχές προχώρησαν σε 1.385 προσαγωγές.


Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε επίσης λόγο για 118 τραυματίες από την πλευρά των διαδηλωτών και 17 τραυματίες από τις τάξεις των δυνάμεων ασφαλείας. Όπως σημείωσε, οι αριθμοί αυτοί μπορούν να συγκριθούν με τους 201 τραυματίες διαδηλωτές και 284 αστυνομικούς το Σάββατο 1η Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαδηλώσεις έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ενώ η αυξημένη αστυνομική παρουσία θα συνεχιστεί και αύριο εφόσον χρειαστεί.
Από το Blogger.