Συνάντηση Τσίπρα - Φώφης… χωρίς τους «53» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Συνάντηση Τσίπρα - Φώφης… χωρίς τους «53»

Σημείο συνάντησης αποτέλεσε η ονομαστική εορτή του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ  Αντώνη Λιβάνη που είχε χτες την τιμητική του και από την οικία του πέρασαν να του ευχηθούν, όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ αλλά και όσοι θέλουν να μοιάζουν πολιτικά στο κόμμα.




Υποψήφιοι δήμαρχοι, επιχειρηματίες και πηγαδάκια

Από το ΚΙΝΑΛ, μαζί με την Φώφη Γεννηματά, ευχές στον Αντώνη Λιβάνη έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χριστίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Παύλος Γερουλάνος ενώ στο σαλόνι του σπιτιού εμφανίστηκε για χρόνια πολλά και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης.
Υπό άλλες συνθήκες θα πρόκειται για μια κοινωνική συγκέντρωση με αφορμή την ονομαστική εορτή του κυρίου Λιβάνη.
Όμως, η φετινή απέκτησε ξεχωριστό ενδιαφέρον λόγω του ότι ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό έχει εκφράσει την ανάγκη να έρθουν πιο κοντά με το ΚΙΝΑΛ παρά τις αντιρρήσεις της Φώφης Γεννηματά που έχει αποφασίσει ίσες αποστάσεις και με τον κ. Τσίπρα και με τον κύριο Μητσοτάκη.
Στα περισσότερα από τα πηγαδάκια το κύριο… μενού ήταν οι τελευταίες εξελίξεις τόσο με την ψήφοεμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση, όσο και για την συμφωνία των Πρεσπών που απ’ ότι φαίνεται έρχεται προς συζήτηση και κύρωση στη βουλή τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ένα θέμα που έχει δημιουργήσει αναταραχή σε όλες σχεδόν τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μάλιστα μετά τους ΑΝΕΛ , στο Ποτάμι έγινε ιδιαίτερη συζήτηση μετά και την αποχώρηση του Σπύρου Δανέλλη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θέλει να κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές

Η συνεδρίαση των κομματικών οργάνων στο Ποτάμι χθες βράδυ ήταν αυτό που έκανε σε ορισμένους από τους βουλευτές να αισθανθούν περισσότερο απογοητευμένοι από ποτέ. 
Άκουσαν τον επικεφαλής του Ποταμιού να τους λέει ότι προβληματίζεται για το τι θα κάνει το επόμενο διάστημα. 
Υπάρχει η σκέψη όπως τους εξήγησε, ο Σταύρος Θεοδωράκης να κατέβει υποψήφιος ως επικεφαλής στις ευρωεκλογές αν φυσικά οι εθνικές εκλογές δεν γίνουν ταυτόχρονα τον Μάιο, κάτι που ακούγεται ωστόσο πολύ έντονα. Σε αυτή την περίπτωση, αν δηλαδή οι εκλογές διεξαχθούν την ίδια περίοδο, τότε ο κ. Θεοδωράκης σκέφτεται να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών αυτόνομα. Αν πάλι οι εθνικές εκλογές απομακρυνθούν και πάνε για το τέλος του χρόνου, τότε είναι πιθανό όπως τους είπε ο κ. Θεοδωράκης να λάβει την απόφαση και να κατέβει στις ευρωεκλογές επικεφαλής ως υποψήφιος κόμματος.
Στην αυτή την πιθανότητα εκφράστηκαν πολλές απόψεις ωστόσο αυτό που φαίνεται να επικράτησε είναι ότι από την στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν θετική έκβαση του Ποταμιού στις εκλογές τότε, πώς θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές που χρειάζεται για την εκλογή να έχει 4% ως ποσοστό πανελλαδικά. 

Τελεσίγραφο από τον Ψαριανό 

Στη συζήτηση που έγινε και ακούστηκαν μοιρασμένες απόψεις για τη συμφωνία των Πρεσπών , ο βουλευτής κ. Γρηγόρης Ψαριανός φαίνεται να έδωσε χρονική διορία μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου για να ανακοινώσει τις αποφάσεις του, διαφορετικά όπως τους είπε θα φύγει από το κόμμα. Στην ίδια κατεύθυνση αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο βρίσκεται και ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς ο οποίος βρίσκεται κοντά στην πιθανότητα να φύγει από το Ποτάμι και να είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις ευρωεκλογές ή στις εθνικές εκλογές.
Από το Blogger.