Basketball Champions League, Ναντέρ-ΠΑΟΚ 79-70: Κατέρρευσε στο φινάλε - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Basketball Champions League, Ναντέρ-ΠΑΟΚ 79-70: Κατέρρευσε στο φινάλε

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να σφραγίσει την πρόκριση στη Γαλλία καθώς η ήττα (79-70) από τη Ναντέρ τον υποχρεώνει να κερδίσει τουλάχιστον τους δύο από τους τρεις τελευταίους αγώνες -  Η ελληνική ομάδα κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο όπου περιορίστηκε στους 10 πόντους

Ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα στην αντιμετώπιση του μακρινού σουτ της Ναντέρ στο πρώτο πεντάλεπτο της πρώτης περιόδου με συνέπεια να βρεθεί στο -12 (17-5). Η ελληνική ομάδα πήρε μεγάλες βοήθειες από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο καθώς Τέπιτς και Γκάρετ, εκτός των έντεκα πόντων που πρόσφεραν έως το τέλος της περιόδου, ουσιαστικά έδεσαν την άμυνα της ομάδας τους η οποία με επιμέρους σκορ 8-20 και με εντυπωσιακό buzzer beater του Φιλ Γκος ισοφάρισε στο τέλος του δεκαλέπτου (25-25).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ στη δεύτερη περίοδο ήταν τα ριμπάουντ (σ. σ. 20-10 υπέρ της Ναντέρ) και οι δεύτερες ευκαιρίες που είχαν οι Γάλλοι. Δεν πλήρωσε το τίμημα καθώς η Ναντέρ ήταν επιρρεπής στο λάθος αλλά και αναποτελεσματική στο μακρινό σουτ. Οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν περισσότερο το γεγονός ότι απέκτησαν πλεονέκτημα από τα διαιτητικά σφυρίγματα με τα διαφορετικά κριτήρια που είχαν στο κομμάτι των επαφών γι’ αυτό εξάλλου είχαν 14/14 βολές στο πρώτο μέρος έναντι 2/3 για την ελληνική ομάδα. Η Ναντέρ ξέφυγε με 32-25 έπειτα από 2:30 στη δεύτερη περίοδο (32-25), αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε τις λύσεις μέσα από το μακρινό σουτ κυρίως του Χάτσερ και το ημίχρονο τελείωσε με buzzer beater του Αμερικανού (43-41).

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε για πρώτη φορά το προβάδισμα (44-45) έπειτα από περίπου τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Συνέχισε όμως να πληρώνει την αδυναμία του στο ριμπάουντ και σε συνδυασμό με πέντε σερί πόντους από τον Ντόμινικ Ουότερς, η Ναντέρ προηγήθηκε με 55-48 (26’). Με προσωπικές φάσεις του Κόνιαρη, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε μέσα σε ένα λεπτό (55-54). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με ένα καλάθι από τον Σένγκλιν (62-60).

Η ελληνική ομάδα συνέχισε να σουτάρει με εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας έξω από τα 6.75 και απέκτησε το προβάδισμα με 64-65 έπειτα από 90’’ στην τελευταία περίοδο. Μέχρι εκείνο το σημείο η Ναντέρ δεν είχε την ίδια αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ, εκεί την απέκτησε, εκμεταλλεύτηκε τα διαδοχικά λάθη του ΠΑΟΚ και με 12-0 σερί ουσιαστικά «τελείωσε» το παιχνίδι (76-65, 34:30). Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα δεν πέτυχε καλάθι για έξι λεπτά. Έτσι η Ναντέρ μπήκε στα τελευταία δύο λεπτά του αγώνα με +9 (77-68) και πέτυχε το ιδανικό γι’ αυτήν, τη νίκη αλλά και το πλεονέκτημα έναντι του ΠΑΟΚ σε περίπτωση ισοβαθμίας.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ναντέρ εκμεταλλεύτηκε την αθλητικότητά της, κράτησε τον ΠΑΟΚ χωρίς πόντο για τουλάχιστον έξι λεπτά έβαλε και τρία μεγάλα σουτ στο ίδιο διάστημα. Η ελληνική ομάδα έχει πάντως κάθε δικαίωμα να γκρινιάζει για τα διαφορετικά κριτήρια των διαιτητών.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζέρεμι Σένγκλιν ήταν ο μοναδικός συνεπής κι έβαλε όλα τα δύσκολα σουτ. Τον ακολούθησε ο Ντόμινικ Ουότερς, ενώ ο Γιουσκεβίτσιους πέτυχε δύο τρίποντα στην τελευταία περίοδο, εκεί που η Ναντέρ ξέφυγε στο σκορ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τζούλιαν Γκαμπλ δεν επρόκειτο να παίξει, λόγω της σημασίας του αγώνα μπήκε στο παρκέ κι έκανε ζημιές στον ΠΑΟΚ με τις άμυνες και τους πόντους του.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο «ήρωας» του ΠΑΟΚ στον πρώτο αγώνα, Θόδωρος Ζάρας, δεν μπήκε στο παιχνίδι, ομοίως και ο Φιλ Γκος.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Οι επιπλέον κατοχές για τη Ναντέρ λόγω των πολλών επιθετικών ριμπάουντ αλλά και των λαθών της ελληνικής ομάδας στην τελευταία περίοδο

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Ναντέρ ήταν αφελής σε πολλά σημεία του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ μετά το υπέρ του 64-65, εξαφανίστηκε από το γήπεδο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κόψιμο του Ζαν Μαρκ Πανσά στον Τζαμάλ Τζόουνς στην πρώτη περίοδο.

Τα δεκάλεπτα: 25-25, 43-41, 62-60, 79-70
Από το Blogger.