ΑΔΕΔΥ: Άδικη η ποινική δίωξη στις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου Κεφαλλονιάς για την αυτοκτονία ασθενή

Την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη δύο νοσηλευτριών στο νοσοκομείο Κεφαλλονιάςκαταγγέλλει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Η δίωξη αφορά την αυτοκτονία ψυχιατρικού ασθενή που νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική του συγκεκριμένου νοσοκομείου.
Η Επιτροπή στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως η δίωξη είναι άδικη και απαράδεκτη, καθώς όλες οι ευθύνες «πάνε» στις δύο νοσηλεύτριες και το σημαντικό πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου, αγνοείται.
Συγκεκριμένα στη ανακοίνωσή της αναφέρει:

    «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη δύο νοσηλευτριών του Νοσοκομείου Κεφαλλονιάς με το αιτιολογικό της Πλημμελούς άσκησης καθηκόντων.

    Σύμφωνα με την Επιτροπή, διέφυγε της προσοχής τους ψυχιατρικός ασθενής, ο οποίος νοσηλευόταν στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου και αυτοκτόνησε.

    Θεωρούμε τη συγκεκριμένη δίωξη άδικη, απαράδεκτη, που μόνο άγνοια υποδηλώνει για τα ζητήματα υγείας και μεταθέτει τις ευθύνες στα εξιλαστήρια θύματα, τις δύο νοσηλεύτριες.

    Αγνοεί η δίωξη την τραγική υποστελέχωση του συγκεκριμένου Νοσοκομείου και κλινικής και το φόρτο εργασίας που προκαλεί στο νοσηλευτικό προσωπικό στις βάρδιες.

    Αγνοεί προκλητικά τις ακατάλληλες συνθήκες για μια παθολογική κλινική να νοσηλεύει ψυχικά πάσχοντες ασθενείς. Πέραν του κινδύνου για το προσωπικό της κλινικής και τους ασθενείς υπάρχει κίνδυνος και για τους ψυχιατρικούς ασθενείς όπως και συνέβη το μοιραίο. Η ανάπτυξη της ψυχιατρικής κλινικής καθυστερεί ανεπίτρεπτα για χρόνια με ευθύνες διαχρονικά της πολιτικής ηγεσίας.

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων και η ΠΟΕΔΗΝ κατ’ επανάληψη έχει αναδείξει τα παραπάνω θέματα, επισημαίνοντας έγκαιρα τα προβλήματα και τους κινδύνους που συνεπάγονται οι πάγιες ελλείψεις προσωπικού και υποδομών.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις δύο συναδέλφους και απαιτούμε την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία. Δεν επιτρέπεται να αποτελέσουν τα εξιλαστήρια θύματα για να συγκαλυφθούν οι ευθύνες την αρμοδίων.

    Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, από τις 11:00πμ έως τις 2:00μμ για το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλλονιάς, για να συμπαρασταθούμε στις δύο συναδέλφους και να απαιτήσουμε την αθώωση τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.