EKΤΑΚΤΟ! Ο Πούτιν παίρνει θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών… - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

EKΤΑΚΤΟ! Ο Πούτιν παίρνει θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών…

Επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέροντας ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών επιχειρείται η αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων.


Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για σκόπιμες προσπάθειες για την αύξηση της δυτικής επιρροής σε αυτή την περιοχή.

«Η πολιτική των ΗΠΑ- και κάποιων άλλων δυτικών χωρών- στα Βαλκάνια που επιδιώκουν να επιβάλλουν την κυριαρχία τους στην περιοχή, αποτελεί έναν σοβαρό αποσταθεροποιητικό παράγοντα», είπε ο Πούτιν στις σερβικές εφημερίδες Večernje Novosti και Politika, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
«Αυτό τελικά θα εντείνει την έλλειψη εμπιστοσύνης και την ένταση στην Ευρώπη, αντί να ενισχύσει τη σταθερότητα», συμπλήρωσε.
Τις τελευταίες ημέρες διαδοχικά είναι τα σχόλια της Μόσχας για την επίλυση του ονοματολογικού και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Την Τετάρτη ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε στο θέμα, εκφράζοντας αμφιβολίες για τη νομιμότητα της διαδικασίας αλλαγής του ονόματος των Σκοπίων. Κυρίως όμως εξέφρασε ερωτήματα για το αν η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν αποτέλεσμα της θέλησης Αθήνας και Σκοπίων να βρεθεί συμβιβασμός, ή αν ήταν στο πλαίσιο της τακτικής των ΗΠΑ να οδηγήσουν όλες τις βαλκανικές χώρες στο ΝΑΤΟ το ταχύτερο δυνατό ώστε να αποδυναμωθεί η επιρροή της Ρωσίας στην περιοχή.
«Οι κανόνες που προωθούνται στα Βαλκάνια, γενικά, είναι αρκετά επικίνδυνοι και αντικατοπτρίζουν την εμμονή των δυτικών χωρών να οδηγήσουν γρήγορα όλες τις βαλκανικές χώρες στο ΝΑΤΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο νέος γύρος των ρωσικών «βολών» για το ζήτημα ξεκίνησε τη Δευτέρα, με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που έκανε λόγο για έξωθεν παρεμβάσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Αθήνα απάντησε καλώντας τη Μόσχα να μην εμπλέκεται στα εσωτερικά της Ελλάδας και η Ρωσία υποστήριξε πως δεν το πράττει αυτό, αλλά θα συνεχίσει να εκφράζει την άποψή της για ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Από το Blogger.