Στους 91 οι νεκροί της γρίπης – 17 θάνατοι από επιπλοκές σε μία εβδομάδα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Στους 91 οι νεκροί της γρίπης – 17 θάνατοι από επιπλοκές σε μία εβδομάδα

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΚΕΕΛΠΝΟ, μέσα σε μία εβδομάδα (18-24 Φεβρουαρίου) υπήρξαν ακόμα 17 θάνατοι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 91. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα του Φεβρουαρίου με διψήφιο αριθμό θανάτων.
Η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων (97%) είχε προσβληθεί από γρίπη τύπου Α, και κυρίως από το στέλεχος Η1Ν1.
Επιπλέον, την τελευταία εβδομάδα ελέγχθηκαν 287 κλινικά δείγματα απ’ όλη τη χώρα, από τα οποία τα 103 ήταν θετικά στους ιούς της γρίπης και το 97,1% θετικό στον ιό τύπου Α. Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς που χρειάστηκε να μπουν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αυτοί ήταν 30 – από την αρχή της περιόδου 305 περιστατικά χρειάστηκαν αυξημένη φροντίδα.
Η έλλειψη αντιγριπικής προστασίας συνεχίζει να αποτελεί μείζον πρόβλημα, μιας και από τα 305 άτομα που νόσησαν από την αρχή της περιόδου, μόλις τα 46 ήταν εμβολιασμένα. Στα θετικά της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι ότι μειώθηκαν τα περιστατικά που εμφάνισαν γριπώδη συνδρομή.
Από το Blogger.