Καταδίκη Μαντούβαλου, Γιοσάκη και άλλων τριών για το παραδικαστικό κύκλωμα

Για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, της διαμεσολάβησης σε δωροδοκία και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα,
Καταδικάστηκαν πέντε κατηγορούμενοι για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος 2, που ξέσπασε μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση. 
Για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, της διαμεσολάβησης σε δωροδοκία και της άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καταδικάστηκαν, ο Πέτρος Μαντούβαλος, στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 13 ετών ετών και ο Ιάκωβος Γιοσάκης που καταδικάσθηκε σε 12 έτη.
Το δικαστήριο με την απόφασή του έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και έτσι κανείς δεν θα πάει φυλακή ενώ σε κάποιους εκ των καταδικασθέντων επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Παράλληλα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε αθώο τον δικαστή, Αθανάσιο Μουστάκα κατά πλειοψηφία 2-1 με την πρόεδρο Ασημίνα Υφαντή να έχει την άποψη ότι πρέπει να κριθεί ένοχος. Επίσης, έπαυσε την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής για το πλημμέλημα της δωροδοκίας για τον Ιωάννη Μπολέτση, Π. Λεωτσάκο και Δ. Ζήκο.
Ο Πέτρος Μαντούβαλος δήλωσε «αθώος» και τόνισε πως θα είναι παρών στη δίκη που θα διεξαχθεί σε δεύτερο βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.