Στο νοσοκομείο Λαμίας δεν λειτουργεί παιδοχειρουργικό τμήμα και ο Πολάκης δεν… απολογείται

Στο νοσοκομείο Λαμίας δεν λειτουργεί καν παιδοχειρουργικό τμήμα ενώ η θέση του μοναδικού παιδοχειρούργου που προβλέπεται είναι κενή από το 2010
Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας με παιδιά να αφήνουν την τελευταία τους πνοή. 

Δύο από αυτά τα παιδιά ήταν η 14χρονη Ιωάννα Κουτσοπάνου και ο 9χρονος Δημήτρης Κατσαούνος. Τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Λαμίας και εν τέλει κατέληξαν. Η 14χρονη μπήκε στο χειρουργείο για αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας, όμως είχε ρήξη στομάχου και πέθανε από περιτονίτιδα. Ο 9χρονος διαγνώστηκε με οξεία κοιλία και άφησε την τελευταία του πνοή λίγες μέρες αργότερα από «αλλοιώσεις οξείας περιτονίτιδας».
Στο νοσοκομείο Λαμίας δεν λειτουργεί καν παιδοχειρουργικό τμήμα ενώ η θέση του μοναδικού παιδοχειρούργου που προβλέπεται είναι κενή από το 2010, σύμφωνα με το tvtstar.gr.
«Γίνονται προσπάθειες να αλλάξει ο κανονισμός», δηλώνει ο διοικητής του νοσοκομείου Λαμίας Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης. «Δεν υπάρχει επαρχιακό νοσοκομείο στην Ελλάδα που να έχει παιδοχειρουργικό τμήμα», λέει.
«Από το 2010 που παραιτήθηκε ο τελευταίος παιδοχειρουργός του νοσοκομείου, ζητάμε σχεδόν κάθε χρόνο την έγκριση προκήρυξης για τη θέση, αν και γνωρίζουμε ότι δεν θα καλύψει ένα τμήμα, πράγμα το οποίο δεν έχει συμβεί», λέει ο κ. Χατζημαργαρίτης.
«Στην Ελλάδα τα παιδοχειρουργικά τμήματα είναι σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία και εξειδικευμένα παιδιατρικά νοσοκομεία», αναφέρει και επισημαίνει πως «το νοσοκομείο αντιμετωπίζει παιδοχειρουργικά περιστατικά όταν τα παιδιά είναι σε κίνδυνο. Όταν μπορούν να σταθεροποιηθούν και να διακομιστούν σε εξειδικευμένο τμήμα, αυτό κάνουμε και οφείλουμε να κάνουμε».

Υπεύθυνοι για τα ελληνικά νοσοκομεία είναι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Και ενώ ο κ. Ξανθός αποφεύγει συστηματικά τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις συνεντεύξεις, ο κ. Πολάκης κάνει το άκρως αντίθετο: σχολιάζει τα πάντα, ακόμα και όσα δεν βρίσκονται στον κλάδο για τον οποίο είναι υπεύθυνος.
Ο κ. Πολάκης σε ερώτηση για την Ιωάννα και τον Δημήτρη επέλεξε να απαντήσει στη δημοσιογράφο: «Θα σου απολογηθώ εγώ εσένα; Τι είσαι εσύ και θα σου απολογηθώ; Τι είσαι για να σου απαντήσω;».

Στο άκουσμα της προκλητικής δήλωσης οι γονείς των δύο παιδιών δήλωσαν σοκαρισμένοι.
«Θα έπρεπε να βγει ο ίδιος μπροστά και να φροντίσει να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, για να μάθω από τι πέθανε το παιδί μου. Αντί για αυτό, βγαίνει και κάνει αυτές τις δηλώσεις. Είναι αχαρακτήριστος, ντροπή του!» είπε ο πατέρας της Ιωάννας.
«Η αντίδραση και ο πρωτοφανής εκνευρισμός του δείχνει ότι κάτι σάπιο υπάρχει. Αντί να δείξει προσωπική ευαισθησία ο ίδιος και να ζητήσει την επίσπευση των ερευνών για τις συνθήκες που χάθηκαν δύο αγγελούδια μέσα σε φρικτές συνθήκες απαντά με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. Είναι ντροπή! 18 μήνες τώρα βιώνουμε ένα Γολγοθά χωρίς τέλος. Μια παρατεταμένη σιωπή από όλους τους υπεύθυνους που εξαντλεί κάθε ψυχικό και σωματικό όριο αντοχής της οικογένειας μας», ανέφεραν οι γονείς του Δημήτρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.