Αλλαγή ώρας 2019: Πότε… έρχεται και πότε καταργείται οριστικά - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

Αλλαγή ώρας 2019: Πότε… έρχεται και πότε καταργείται οριστικά

Μέχρι, όμως, να συμβεί αυτό, τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 θα πρέπει να γυρίσουμε όλοι τα ρολόγια μία ώρα μπροστά. Η αλλαγή ώρας, λοιπόν… έρχεται και συγκεκριμένα, στις 03:00 τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του μήνα θα μετακινήσουμε τους δείκτες ώστε να δείχνουν 04:00.
Μέχρι τώρα, η ώρα άλλαζε πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, οπότε πήγαινε μπροστά (θερινή ώρα) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου πίσω (χειμερινή ώρα).

Αλλαγή ώρας 2019: Κατάργηση της αλλαγής μετά το 2021 ψήφισε η Ευρωβουλή

Συγκεκριμένα, με ψήφους 23 υπέρ έναντι 11 κατά, η Επιτροπή Μεταφορών & Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου αποφάσισε ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα.
Για τα κράτη – μέλη που επιθυμούν χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.
Οι χώρες έχουν προθεσμία μέχρι τον Απρίλιο του 2020 προκειμένου να αποφασίσουν ποια ώρα θα επιλέξουν.
Η Κομισιόν διοργάνωσε δημόσια διαβούλευση το καλοκαίρι του 2018, στην οποία συμμετείχαν 4,6 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες, από τους οποίους το 84% τάχθηκε υπέρ της σταθερής ώρας, ενώ το 16% εναντίον.
Στις 12 Σεπτεμβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για διακοπή των εποχικών αλλαγών του χρόνου μέσα στο 2019, αλλά η Ευρωβουλή μετέθεσε την απόφαση των κρατών – μελών για το 2021.
Η απόφαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου θα πρέπει να εγκριθεί και από την Ολομέλεια στο Στρασβούργο, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με αρμόδιους υπουργούς των 27.εν
Από το Blogger.