Παγίδα με το Ε9 της εφορίας στο Κτηματολόγιο - Τι να προσέξετε - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Παγίδα με το Ε9 της εφορίας στο Κτηματολόγιο - Τι να προσέξετε

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η διασύνδεση του Taxisnet με το Εθνικό Κτηματολόγιο, βάσει κοινής υπουργικής απόφασης που έχει προηγηθεί. Με τον τρόπο αυτό οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα αποκτήσουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων του φορέα, καθώς η Αρχή έχει ενδείξεις ότι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έχουν δηλώσει ακίνητα στο Κτηματολόγιο, δεν τα έχουν δηλώσει στην εφορία ολόκληρα ή δεν εμφανίζουν το πραγματικό εμβαδόν τους. Ενδέχεται μάλιστα, ιδιοκτήτες που δηλώνουν ακίνητα στο Ε9 να μην τα έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο, αν και υπολογίζεται ότι ο αριθμός τους είναι περιορισμένος.
Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα βγουν στην επιφάνεια και περιπτώσεις καταπατήσεων δημοσίων εκτάσεων. Στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ γίνεται ξεκάθαρη αναφορά στην "ανάπτυξη διαλειτουργικών εφαρμογών με την Κτηματολόγιο ΑΕ" και προοπτική μάλιστα να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30/6/2019.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις Ε9 ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Δημαράς σημείωσε πως το Ε9 θα πρέπει να προσκομίζεται σε περίπτωση χρησικτησίας ενώ "υπάρχει συνεργασία με το ΥΠΟΙΚ ώστε να δίνεται η δυνατότητα ψηφιακής υπενθύμισης και ενημέρωσης των πολιτών μέσω της ΓΓΠΣ" στην περίπτωση που εντοπιστούν ιδιοκτήτες που... ξέχασαν να εγγράψουν στο Κτηματολόγιο ακίνητα που έχουν δηλώσει στο Ε9. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοιες διασταυρώσεις γίνονται ήδη στους δήμους Φιλοθέης και Μεσσήνης.
Να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση των οριστικών εγγραφών στο Κτηματολόγιο θα υπάρχει ένα και μόνο αναγνωριστικό για όλα τα ακίνητα, ο ΚΑΕΚ (Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου).
Με πληροφορίες από την εφημερίδα Έθνος
Από το Blogger.