Δεν αντέχει τον… συνωστισμό η Ρεπούση: Θύμωσε με τον ΣΥΡΙΖΑ και την… κοπάνησε από το ψηφοδέλτιο! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Δεν αντέχει τον… συνωστισμό η Ρεπούση: Θύμωσε με τον ΣΥΡΙΖΑ και την… κοπάνησε από το ψηφοδέλτιο!

Αυτοεξαιρέθηκε από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ η πρώην βουλευτής, Μαρία Ρεπούση.
Με ανάρτησή της στο facebook η κ. Ρεπούση απέσυρε  την υποψηφιότητά της, αφήνοντας σαφείς αιχμές επειδή δεν συμπεριελήφθη στις χθεσινές ανακοινώσεις των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ανάρτησή της με την οποία γνωστοποίησε την απόσυρσή της, έκανε λόγο για έλλειψη χρόνου, ωστόσο στο κείμενό της είναι εμφανής η ενόχλησή της.
Το ηχηρό όχι της κ. Ρεπούση έρχεται μετά από αυτά των Π. Γιαννάκη, Γ. Σακελλαρίδη, Ν. Κοτζιά και σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζεται  ενοχλημένη με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και με τον Χριστόφορο Βερναρδάκη ο οποίος τη διαβεβαίωνε μέχρι προχθές ότι θα είναι στα ονόματα που θα ανακοινωθούν. Ωστόσο το Μαξίμου επέλεξε να ανακοινώσει τώρα τον Πέτρο Κόκκαλη και τη Ραλλία Χρηστίδου και να αφήσει για τις 6 Απριλίου την ανακοίνωση των υπόλοιπων ονομάτων.
Αναλυτικά όσα γράφει στην ανάρτησή της κ. Ρεπούση:
«Πίστευα και πιστεύω στο εγχείρημα συγκρότησης μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσα παρούσα στις σχετικές διεργασίες από όποια θέση και αν χρειαστεί. Δεν επιθυμώ όμως πια να είμαι υποψήφια στις ευρωεκλογές διότι εκτιμώ ότι δεν έμεινε ικανός χρόνος για να υποστηρίξω όπως θα έπρεπε την υποψηφιότητά μου. Παράλληλα εργάζομαι σε μια θέση απαιτητική και δεν διαθέτω κανένα μηχανισμό υποστήριξης, ούτε κομματικό, ούτε βουλευτικό. Παραμένω βέβαια σταθερή στην πολιτική μου άποψη και ενεργή στην Πρωτοβουλία Προοδευτικών Πολιτών ΓΕΦΥΡΑ. Ο δρόμος είναι δύσβατος αλλά οφείλουμε να τα καταφέρουμε» αναφέρει.
Να σημειωθεί ότι η Μαρία Ρεπούση σε σχολικό βιβλίο της 6ης Δημοτικού έκανε αναφορά για… «συνωστισμό» στο λιμάνι της Σμύρνης, για να περιγράψει τις σφαγές των Τούρκων, κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Σε άλλες επίσης αναφορές της, είχε ισχυριστεί ότι δεν έγινε ποτέ ο χορός του Ζαλόγγου.
«Το βιβλίο, το κεφάλαιο το αντίστοιχο επιγράφεται «Μικρασιατική καταστροφή». Αν υπήρχε μια ατυχής έκφραση, εγώ ήμουν η πρώτη που το παραδέχθηκε και το άλλαξα κιόλας», είχε πει  η ίδια.

Από το Blogger.