Νέα πρόκληση από Τούρκο βουλευτή: «Η Ελλάδα εισβάλλει στα νησιά μας» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Νέα πρόκληση από Τούρκο βουλευτή: «Η Ελλάδα εισβάλλει στα νησιά μας»

Νέα πρόκληση από την Τουρκία με τον τούρκο βουλευτή Φαχρετίν Γιοκούς του εθνικιστικού κόμματος (Καλό Κόμμα) της Μεράλ Ακσενέρ να ισχυρίζεται - με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στο Αγαθονήσι - πως η Ελλάδα «έχει εισβάλει παράνομα σε νησιά της Τουρκίας» και γι' αυτό το λόγο απαιτεί από την κυβέρνηση Ερντογάν να «πράξει το καθήκον της».
Ο τούρκος βουλευτής Ικονίου επαναφέρει τη γνωστή θεωρία των ακραίων και εθνικιστών της γείτονος ότι δηλαδή η Ελλάδα κατέχει παράνομα 18 νησιά στο Αιγαίο τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο προκλητικό ισχυρισμό, είναι... τουρκικά.
Όπως αναφέρει το tanea.gr, οι εμπρηστικές δηλώσεις του τούρκου βουλευτή δημοσιεύονται στην εφημερίδα Yenicag που απηχεί τις απόψεις του «Καλού Κόμματος» της Ακσενέρ αλλά και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Συγκεκριμένα ο Γιοκούς ισχυρίζεται πως 18 νησιά, τα περισσότερα βραχώδη, έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα. Και συνεχίζει το ίδιο προκλητικά λέγοντας πως «η Τουρκία παραμένει σιωπηλή στο θέμα της κατάληψης των νησιών από τους Έλληνες παρά τα όσα προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο. Ένα κράτος χάνει τα κυριαρχικά του δικαιώματα αν σιωπά για την την παραβίαση των κυριαρχικών του δικαιωμάτων. Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει το καθήκον της».
Μάλιστα, ο Φαχρετίν Γιοκούς σχολίασε και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι ανήμερα της 25ης Μαρτίου αναφέροντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός γιόρτασε την Εθνική Επέτειο «στο Αγαθονήσι, το οποίο ανήκει στην Τουρκία. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός το έκανε αυτό χωρίς να πάρει την άδεια από την Τουρκία».
Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική αντιπολίτευση ανακινεί αυτό το θέμα και εγκαλεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για υποχωρητικότητα. Συχνά πυκνά αυτόν τον ισχυρισμό περί κατάληψης 18 νησιών από την Ελλάδα διατυπώνουν οι Κεμάλ Κιλιντσάρογλου και Μεβλέτ Μπαχτσελί.
Από το Blogger.