Βαρβιτσιώτης: Από «μακεδονομάχος»… τοποτηρητής της Συμφωνίας των Πρεσπών - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Βαρβιτσιώτης: Από «μακεδονομάχος»… τοποτηρητής της Συμφωνίας των Πρεσπών

Τις επιστολές που αντάλλαξε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ζάεφ Μπουγιάρ Οσμάνι παρέθεσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης.
«Γι’ αυτούς που φαντάζονται κινήσεις μυστικής διπλωματίας, παραθέτω τις επιστολές» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης και τονίζει: «Η θέση μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει πως είναι μια συμφωνία με ελαττώματα που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεσμεύει τη χώρα μας».
Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογραμμίζει πως η εφαρμογή της Συμφωνίας συνεπάγεται την τήρηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η γείτων χώρα (αλλαγή συμβόλων, ονοματοδοσία, αγάλματα κ.λπ.) και επισημαίνει: «Εμείς ελέγχουμε την ορθή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και θα πιέζουμε για την άμβλυνση των όρων της, προς όφελος των εθνικών συμφερόντων».
Τώρα πως ο κ. Βαρβιτσιώτης ερμήνευσε ως… μυστική διπλωματία τον σχολιασμό για την εντυπωσιακή «κωλοτούμπα» που έκανε στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι ένα θέμα που εμείς δεν μπορούμε να λύσουμε.
Ίσως το καλύτερο για τον αναπληρωτή υπουργό θα ήταν να κάνει μία αυτοκριτική καθώς από «μακεδονομάχος» διαδηλωτής πλέον εξελίσσεται –καθ’ ομολογίαν του- σε τοποτηρητή της συμφωνίας…
Αναλυτικά οι δύο αναρτήσεις του:
Από το Blogger.