Κατήγγειλαν ομοφοβική επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ: Μου έριξε κουτουλιά

Ομοφοβική επίθεση από τα ΜΑΤ την Πέμπτη το βράδυ κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας κατήγγειλε ένας πολίτης.
Σύμφωνα με την καταγγελία: «Περπατούσαμε εχθές το βράδυ με τον σύντροφό μου προς τα Εξάρχεια. Γύρω στις 11:30 περάσαμε από την οδό Βασιλέως Ηρακλείου, πιασμένοι χέρι-χέρι. Εκεί, στα πλαϊνά της εισόδου του Αρχαιολογικού Μουσείου, ήταν σταθμευμένη μια κλούβα των ΜΑΤ, με δύο φρουρούς που κάθονταν απ’ έξω.
Εμείς, ενώ προχωρούσαμε πιασμένοι χέρι – χέρι, ακούσαμε κάποια στιγμή έναν απ’ αυτούς να λέει: “Κοίτα, τώρα περνούν κάτι παλικάρια, άλλο πράγμα”.
Προσπερνώντας τους, ακούσαμε πάλι τον ίδιο αστυνομικό να λέει ειρωνικά: “Άντρακλες σκέτοι”.
Εκείνη τη στιγμή, γυρνάω και τον ρωτάω: “Συγγνώμη, σ’ εμάς αναφέρεστε”; Εκείνος με τσαμπουκά μου απαντά: “Ναι ρε, υπάρχει κάποιο πρόβλημα;” “Αν αναφέρεστε σ’ εμάς, μάλλον υπάρχει”, του απαντώ εγώ κι εκείνος, εντελώς, ξαφνικά μου ρίχνει μια κουτουλιά. Από το χτύπημα το κεφάλι μου έγειρε, χτυπώντας με δύναμη τη μύτη του συντρόφου μου, που καθόταν πίσω μου.
Στη συνέχεια, αφού μας δήλωσε ότι δεν του αρέσουν οι φάτσες μας, μας είπε να τσακιστούμε να φύγουμε από εκεί. Το επανέλαβε κι ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος άπλωσε το πόδι του μπροστά μου για να μου βάλει τρικλοποδιά. Ευτυχώς, με κράτησε ο σύντροφός μου και δεν έπεσα. Περπατήσαμε γρήγορα μακριά τους σε κατάσταση σοκ.
Λίγο αργότερα, έχοντας βρει κάπως την ψυχραιμία μας, πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία για να καταγγείλουμε το περιστατικό».
Η ανακοίνωση του Υπουργείου προστασίας του πολίτη
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο προστασίας του πολίτη σχετικά με το περιστατικό, αναφέρει ότι από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διενεργήθηκε έρευνα υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, στην οποία κατέθεσαν τόσο οι εμπλεκόμενοι πολίτες, όσο και οι αστυνομικοί.
Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια