ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Αλλοδαπός παίρνει φάρμακα 30.000 ευρώ με 0% συμμετοχή, ενώ οι Έλληνες πεινάνε… - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Αλλοδαπός παίρνει φάρμακα 30.000 ευρώ με 0% συμμετοχή, ενώ οι Έλληνες πεινάνε…

Οι Έλληνες πολίτες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη σε όλη τους τη ζωή για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, αλλά αγοράζουν φάρμακα με τουλάχιστον 25-50% συμμετοχή. Επιβαρύνονται μέσω της εφορίας με την κατασκευή και τη συντήρηση των κρατικών νοσοκομείων, στα οποία για να βρουν μια θέση νοσηλείας μπορεί να περιμένουν και μήνες.
Την ίδια ώρα, πολλές χιλιάδες αλλοδαποί εισέρχονται στη χώρα και νοσηλεύονται δωρεάν στα ελληνικά νοσοκομεία χωρίς να έχουν συνεισφέρει το παραμικρό στο κόστος των πολλών δις για τη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επί πλέον, δικαιούνται με μηδενική συμμετοχή, τη δωρεάν λήψη φαρμάκων που σε αρκετές περιπτώσεις είναι πανάκριβα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της λήψης μιας δόσης φαρμάκων αξίας περίπου 30.000 ευρώ από μετανάστη ο οποίος έχει μηδενική συμμετοχή στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Όπως αποκαλύπτεται εδώ, συνταγή αγοράς 2 κουτιών φαρμάκου αξίας
14.899,20 Χ 2= 29.798,40 έχει δοθεί σε μετανάστη με συμμετοχή 0%! Ο συγκεκριμένος μετανάστης θα στοιχίσει στο Ελληνικό δημόσιο, με επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου, πάνω από 1 εκ. ευρώ το χρόνο. Και σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του συνόλου των περισσότερο από 1 εκ. μεταναστών που βρίσκεται στην πτωχευμένη χώρα μας, στοιχίζει πάνω από 2 δις.
Ο “φιλανθρωπος” πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, μπορεί να είναι ευτυχής για τη διακριτική μεταχείριση των μεταναστών σε βάρος των Ελλήνων πολιτών που είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Και όπως παλαιότερα, για άλλη μια φορά να δηλώσει ότι, “ευχαριστεί τους μετανάστες που επέλεξαν τη χώρα μας για να έρθουν”.
 odosdrachmis.gr
Από το Blogger.