Αποκλειστικό: Νέα ντοκουμέντα για τον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» του Ερντογάν [εικόνες] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Αποκλειστικό: Νέα ντοκουμέντα για τον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» του Ερντογάν [εικόνες]

Στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας και συγκεκριμένα στην Ακαδημία του Ναυτικού βρίσκεται ο χάρτης της «Γαλάζιας Πατρίδας» που φωτογραφήθηκε ο Ερντογάν.
Λίγα λεπτά πριν την άφιξη του Τούρκου προέδρου είχε φτάσει στην Ακαδημία ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μαζί με τον πρόεδρο του Τουρκικού Κοινβουλίου Mουσταφά Σέντοπ.
Στα ντοκουμέντα ο Ακάρ εμφανίζεται να δείχνει στον Σέντοπ το Καστελόριζο και την ευρύτερη περιοχή και φυσικά την θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας» που διχοτομεί το Αιγαίο και εξαφανίζει στο Καστελόριζο!
H τελευταία φωτογραφία δείχνει πως ο χώρος που βρίσκεται το βιβλίο επισκεπτών κάποτε είχε τη φωτογραφία του Κεμάλ , τώρα όμως άλλαξε και στη θέση του τοποθετήθηκε ο χάρτης της «Γαλάζιας Πατρίδας».



«Ταραξία» της περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου χαρακτήρισε την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, και τη φωτογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπροστά από χάρτη που δείχνει τουρκικό το μισό Αιγαίο.
Πρόσθεσε ότι με τέτοιες ενέργειες απομονώνεται η Τουρκία και η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να την ακολουθήσει ούτε «σε βαλκανοποίηση της περιοχής ούτε σε μία τακτική επαρχιωτισμού».
«Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της άλλης πλευράς, είμαστε μια στερεή ευρωπαϊκή χώρα, η Τουρκία αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως ο ταραξίας της περιοχής και δεν θα τους ακολουθήσουμε σε έναν τέτοιο κατήφορο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

Από το Blogger.