"Πόλεμος" ΓΣΕΕ - ΠΑΜΕ με βαριές αλληλοκατηγορίες

Την απάντηση της ΓΣΕΕ προκάλεσε ανακοίνωσή του ΠΑΜΕ, με την οποία αποκαλεί «νόθα» και «διορισμένη» την προσωρινή διοίκηση της Συνομοσπονδίας. 
«Την ώρα που το προεδρείο της ΓΣΕΕ έθετε στη νέα πολιτική ηγεσία του τόπου και στον πρωθυπουργό τα καίρια και φλέγοντα για την εργατική τάξη ζητήματα, η απαρτιζόμενη -από κομματικά μισθοδοτούμενα και παράνομα εκλεγμένα στα συνδικάτα στελέχη- ηγετική ομάδα του Π.Α.ΜΕ, διέσπειρε, γι’ άλλη μια φορά, το διχαστικό και διασπαστικό της δηλητήριο. Με Δ.Τ. που εξέδωσαν αποκαλούν τάχα "νόθα" και "διορισμένη" την προσωρινή διοίκηση της ΓΣΕΕ, στην οποία και οι ίδιοι συμμετέχουν (;), καίτοι αποδέχθηκαν το διορισμό τους από το δικαστήριο...» αναφέρει η ΓΣΕΕ.
Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, «πρόκειται για στελέχη μηδενικής επαγγελματικής ιστορίας και προϋπηρεσίας, αφού δεν έχουν εργαστεί σχεδόν ποτέ στη ζωή τους, πλην της πρόσληψής τους στο κόμμα ... που φορούν (παράνομα) το μανδύα του εργαζομένου και εκμεταλλεύονται θέσεις εκπροσώπησης στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και στη ΓΣΕΕ. Αυτά τα στελέχη απολαμβάνουν μισθό από το κόμμα και διευκολύνσεις από τα συνδικάτα, ενώ βρίσκονται σε εντεταλμένη υπηρεσία από τον κομματικό τους φορέα να διαλύσουν τα συνδικάτα και να εγκαθιδρύσουν κομματική εκπροσώπηση και πειθαρχία στο ελεύθερο και δημοκρατικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας. Τουλάχιστον αυτό ονειρεύονται ... Δεν θα τους περάσει. Σύντομα, θα διαπιστώσουν ότι η δημοκρατία είναι ισχυρότερη από όλα όσα οι ίδιοι πρεσβεύουν», τονίζει η ΓΣΕΕ.
«Υ.Γ. Τα περί συνδικαλιστικής μαφίας όχι μόνο τα αντιπαρερχόμαστε, αλλά τα επιστρέφουμε κιόλας. Λίγες είναι οι μέρες που η κομματική μαφία θα διαλύει συνέδρια, θα ανοίγει κεφάλια και θα προπηλακίζει κάθε διαφορετική φωνή στα συνδικάτα», καταλήγει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
"Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της διοίκησης της ΓΣΕΕ με τον πρωθυπουργό. Πρόκειται για μια διορισμένη διοίκηση, νόθα που το μόνο που έχει ως δικαίωμα είναι να κηρύξει το συνέδριο και γι΄ αυτό δεν έχει πει τίποτα.
Αποτελεί εύστοχα όπως την έχουν χαρακτηρίσει οι εργαζόμενοι συνδικαλιστική μαφία. Είναι αυτοί που έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους και την περίοδο της κρίσης στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Γι΄ αυτό και αποτελούν συνομιλητές της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης. Συνέταιροι στην επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους μαζί με τον ΣΕΒ, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες.
Κάνουν κάθε προσπάθεια πίσω από κλειστές πόρτες να κρατηθούν στις παχυλά αμειβόμενες καρέκλες.
Καλούμε από τώρα όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις ενάντια στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση με στόχο να βάλει τα συνδικάτα στο γύψο.
Αυτό δεν πρέπει να περάσει!"
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια