Βγάζει και άλλη φρεγάτα στο Αιγαίο το τουρκικό Ναυτικό: Στην Αθήνα παρακολουθούν… τις εξελίξεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Βγάζει και άλλη φρεγάτα στο Αιγαίο το τουρκικό Ναυτικό: Στην Αθήνα παρακολουθούν… τις εξελίξεις

Μια ακόμη «κορβετο-φρεγάτα», την τέταρτη της κλάσης Ada,  ρίχνει το τουρκικό Ναυτικό στο Αιγαίο, σε ένα άνευ προηγουμένου εξοπλιστικό πρόγραμμα και στους τρεις Κλάδους των ενόπλων δυνάμεων της γείτονος, το οποίο όμως δεν  προβληματίζει διόλου το ΥΠΕΘΑ, το οποίο δείχνει πως δεν «μασάει», κρατώντας πάντα ψύχραιμη στάση σαν ακούνητος βράχος.
Πρόκειται για τη νέα κορβέτα (με εξοπλισμό φρεγάτας)  του προγράμματος MİLGEM την TCG KINALIADA (F-514), η οποία πρόκειται να εισέλθει σε υπηρεσία στις 27 Σεπτεμβρίου, καθιστώντας το ισοζύγιο ναυτικής ισχύος στο Αιγαίο ακόμη πιο καταθλιπτικό για το ΠΝ, το οποίο δείχνει να έχει χάσει εντελώς τον προσανατολισμό του.
Όπως αναφέρθηκε το τουρκικό πλοίο ολοκλήρωσε αυτή την εβδομάδα και τις τελευταίες επιχειρησιακές του νέου κέντρου πληροφοριών μάχης ADENT το οποίο αποτελεί   προϊόν της Havelsan το οποίο διαδέχεται το παλαιότερο ΚΠΜ Genesis και μέσω του οποίου θα μπορεί να αξιοποιηθεί επιχειρησιακά το νέο βλήμα επιφανείας-επιφανείας Atmaca.

Το νέο αυτό ΚΔΠ υποστηρίζει επικοινωνίες LinK 11, 16 και 22.
Τα σκάφη έχουν μέγιστο εκτόπισμα 2.400 τόνων και μήκος 100 μέτρων ενώ σε ότι αφορά τον οπλισμό θα διαθέτει ένα πυροβόλο των 76 χλστ. OtoMelara Super Rapid, οκτώ βλήματα Atmaca και ένα σύστημα RAM με 21 βλήματα.
Την ίδια ώρα το ΠΝ ακόμη ψάχνει πως θα κάνει τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ, ενώ οι τρεις μη εκσυγχρονισμένες   “S” έχουν υπερβεί το όριο ζωής τους και επιχειρησιακής  εκμετάλλευσης.
Όσο για νέες φρεγάτες μετά το τέλος της υπόθεσης των SCALP-Naval το οποίο ναυάγησε με τις FREMM ψάχνουμε για το πότε θα γίνει η υπογραφή για τη μια  Belharra, η οποία άγνωστο είναι αν θα γίνει ποτέ δύο.
Από το Blogger.