Νέες απειλές για Κύπρο από Χ.Ακάρ: «Θα κάνουμε ξανά ότι κάναμε το 1974»!

«Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας, όπως τότε (to 1974)», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.
Για μία ακόμη φορά εξέφρασε την επιθυμία της γειτονικής χώρας σχετικά με μία σταθερή και μόνιμη λύση για το Κυπριακό, ωστόσο δεν παρέλειψε να εξαπολύσει απειλές, παρά το ότι ο ίδιος θέλησε να τονίσει πως δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο, ωστόσο έκανε λόγο για «Plan B»  και «Plan C» σε σχέση με «ό,τι κάναμε το 1974».
«Πιστεύουμε ότι η ειρήνη, η ισορροπία και η σταθερότητα θα εξασφαλιστούν στην περιοχή. Έχουμε (ως Τουρκία) μία συγκεκριμένη στάση γύρω από τη δίκαιη κατανομή των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο. Από την άλλη, όπως προστατεύσαμε τα δικαιώματα των αδελφών μας Κυπρίων το 1974, δεσμευόμαστε ακόμα ως εγγυήτρια χώρα», είπε αρχικά ο Ακάρ.
Και πρόσθεσε: «Πάντα στο πλαίσιο της διεθνούς νομοθεσίας, της καλής γειτονίας, της φιλίας και της στρατηγικής συνεργασίας, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και τα δικά μας δικαιώματα και των Κυπρίων αδελφών μας. Σε διαφορετική περίπτωση, έχουμε πάντα εναλλακτικό σχέδιο Β και Γ. Χωρίς αυτό να αποτελεί απειλή σε καμία περίπτωση...
Reactions

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια