Χρυσές δουλειές για την σπείρα που “μπούκαρε” με αυτοκίνητα σε μαγαζιά - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Χρυσές δουλειές για την σπείρα που “μπούκαρε” με αυτοκίνητα σε μαγαζιά

Ακόμα και κλοπές σε θέατρα φέρεται να έχει πραγματοποιήσει η συμμορία που έκλεβε καταστήματα, “μπουκάροντας” σε αυτά με αυτοκίνητο και θρυμματίζοντας την τζαμαρία τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι δράστες που συνελήφθησαν να έχουν πραγματοποιήσει απανωτές κλοπές σε θέατρα, καθώς ο ένας από τους συνεργούς τους, 24 ετών Αλβανικής καταγωγής, εκτίει ποινή φυλάκισης για κλοπές ανάμεσα τους και η κλοπή που είχε σημειωθεί σε θέατρο στην περιοχή του Θησείου.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έγιναν γνωστά από τον Διοικητή της Ασφάλειας Αττικής που πραγματοποίησε την ενημέρωση των δημοσιογράφων, οι 4 συλληφθέντες, ανάμεσα τους δυο ανήλικοι 17 ετών, είναι όλοι τους Αλβανικής καταγωγής και σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα.

Δεκάδες κατεστραμμένα καταστήματα

Η συγκεκριμένη συμμορία είχε προκαλέσει μεγάλη οικονομική ζημιά σε δεκάδες επιχειρήσεις και μάλιστα ο ιδιοκτήτης καταστήματος στα Πετράλωνα, έπειτα από την εισβολή που είχε πραγματοποιήσει η συμμορία, αναγκάστηκε να κλείσει το κατάστημα του καθώς προκλήθηκαν υλικές ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ και ο άνθρωπος δεν ήταν σε οικονομική θέση να τις επισκευάσει, με αποτέλεσμα να βάλει λουκέτο στην επιχείρηση του.
Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, της Ασφάλειας Αττικής, οι νεαροί διαρρήκτες συναντιόνταν σχεδόν κάθε βράδυ στην κεντρική πλατεία τις Καλλιθέας και είτε έκλεβαν εκείνη την ώρα κάποιο αυτοκίνητο παλιάς όμως τεχνολογίας που είχαν βάλει στο μάτι τις προηγούμενες ημέρες, είτε το είχαν ήδη κλέψει και ξεκινούσαν άμεσα την “τσάρκα”, τους αναζητώντας κάποιο κατάστημα, που θα τους βόλευε να εισβάλουν με το κλεμμένο όχημα στο εσωτερικό του.
Συνήθως από τα καταστήματα που κατέστρεφαν άρπαζαν ολόκληρη την ταμειακή μηχανή αλλά και προϊόντα, κυρίως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, τις οποίες άμεσα πωλούσαν σε κλεπταποδόχους.
Η συνολική τους λεία από τις 11 εισβολές σε καταστήματα, τις 11 διαρρήξεις σε μαγαζιά, ακόμα και κοσμηματοπωλείο στο Κολωνό, την μια διάρρηξη σε θέατρο, αλλά και την διάρρηξη σε σχολικό συγκρότημα, ήταν της τάξης των 200.000 ευρώ.

Από το Blogger.