Βασίλης Παλαιοκώστας: Η ζωή και οι αποκαλύψεις στο 600 σελίδων βιβλίο του - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Βασίλης Παλαιοκώστας: Η ζωή και οι αποκαλύψεις στο 600 σελίδων βιβλίο του

Στις 600 σελίδες του ο Παλαιοκώστας περιγράφει την δράση του αλλά και την κινηματογραφική του απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού. Επικηρυγμένος και ασύλληπτος εδώ και δέκα χρόνια ο Βασίλης Παλαιοκώστας, τον οποίο καταζητούν οι ελληνικές αρχές και η Ιντερπόλ, περιγράφει την κινηματογραφική ζωή του, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του.
Από το πρόλογό του ο Παλαιοκώστας ξεκαθαρίζει πως αρνείται τα πάντα ή για την ακρίβεια, σχεδόν τα πάντα.
“Ο,τι άλλο έχει να κάνει με ένοπλη ληστεία και κατηγορήθηκα ήταν πλεκτάνες – χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας. Έως και τώρα δεν έχω διαπράξει ποτέ ένοπλη ληστεία σε οποιονδήποτε οργανισμό πέρα από τράπεζες”, γράφει ο Παλαιοκώστας.
Επιχειρεί να αθωώσει τον εαυτό του για ληστείες, δεν αντιστέκεται όμως να περιγράψει με γλαφυρό τρόπο την απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού.
“Περάσαμε μαζί την πόρτα και ο Αλκέτ την έκλεισε πίσω του. Έβγαλε από τη μέση την αλυσίδα, την πέρασε γύρω από τα κάγκελα και την κλείδωσε με λουκέτο. Ο υπάλληλος προαυλίου δεν το κούνησε ρούπι παρά καθόταν όπως όλοι οι κρατούμενοι και απολάμβανε το απρόσμενο θέαμα. Οι αισθήσεις μας βρίσκονταν σε ύψιστο συναγερμό. Η αδρεναλίνη έσπαγε κοντέρ. Αφήναμε πίσω μας το κτιριακό συγκρότημα του Κορυδαλλού προς τη γλυκιά ελευθερία”.
Από το Blogger.