Και οι ενήλικες κινδυνεύουν από διφθερίτιδα - Ποια εμβόλια πρέπει να κάνουν (vid) - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Και οι ενήλικες κινδυνεύουν από διφθερίτιδα - Ποια εμβόλια πρέπει να κάνουν (vid)

Ηθλιβερή υπόθεση με τον θάνατο του 8κτάχρονου που έπασχε από διφθερίτιδα έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα της αναγκαιότητας και, συνάμα, της υποχρέωσης του εμβολιασμού των παιδιών.

Και παρότι οι περισσότεροι θεωρούμε ότι τα εμβόλια αφορούν αποκλειστικά βρέφη και νήπια, η πραγματικότητα είναι πως και οι ενήλικες πρέπει να εμβολιάζονται.
Όπως αναφέρει στο  Open TV ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, «τα εμβόλια που είχαμε κάνει ως παιδιά, τουλάχιστον ορισμένα, πρέπει να τα επαναλαμβάνουμε ώστε να αποκτήσουμε ανοσία. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί τα προηγούμενα χρόνια με την ιλαρά, που κάποιοι είχαν κάνει μία δόση του εμβολίου, οπότε έπρεπε να εμβολιαστούν ξανά».
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Γαργαλιάνος, κρίνεται απαραίτητο να εμβολιαστούμε κατά την ενήλικη ζωή μας ξανά για τη διφθερίτιδα, τον τέτανο και τον κοκκύτη, πόσω μάλλον που τα επόμενα χρόνια αναμένεται να υπάρξει μια καινούργια επιδημία κοκκύτη. Σε ό,τι αφορά τον τέτανο, οπωσδήποτε πρέπει να επαναλαμβάνεται ο εμβολιασμός ανά δεκαετία.
Επανάληψης χρήζουν και τα εμβόλια της ιλαράς, της παρωτίτιδας και της ερυθράς, καθώς και της ανεμευλογίας, ενώ στη λίστα συγκαταλέγονται επίσης: τα εμβόλια του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV)του πνευμονιόκοκκου ειδικά για τους άνω των 65 ετών, της ηπατίτιδας Β, του μηνιγγιτιδόκοκκου και του αιμόφιλου της ινφλουέντζας.
Δυστυχώς όμως η συνέχιση των εμβολιασμών κατά την ενήλικη ζωή παρουσιάζει «κενό» σήμερα στην Ελλάδα, ενώ οι περισσότεροι αγνοούν τι εμβόλια έχουν κάνει.
Από το Blogger.